Țărăniștii au înfrânt definitiv în procesul cu Primăria Pitești

Țărăniștii argeșeni, conduși de președintele Gheorghe Dinescu, au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Pitești. Aceștia au solicitat instanței anularea unei hotărâri de Consiliu Local din decembrie (HCL 451/2018), prin care li s-a anulat contractul de închiriere pentru sediul din strada General Cristescu, din centru,  în locul căruia li s-a repartizat “o cămăruță” de 12 mp pe Calea București. Chiar și așa, contractul pentru cămăruța respectivă era doar pe trei luni, motiv pentru care Gheorghe Dinescu a refuzat să plece din sediul de pe Bulevard. Conducerea Primăriei Pitești a susținut că sediul unde țărăniștii funcționează nestingheriți din 2013 ar fi în incinta unei grădinițe. În plus, clădirea care găzduiește PNȚCD Argeș este vulnerabilă în cazul unui cutemur, în ciuda unor lucrări de consolidare, de mântuială, efectuate cu câțiva ani în urmă.
Țărăniștii au prezentat instanței, prin cererea depusă, că “scopul final al acestor șicane interminabile este dizolvarea PNȚCD Argeș”. Ei s-au simțit umiliți pentru că li s-a oferit, în schimb, un spațiu foarte mic, fără toaletă, impropriu desfășurării activității politice.
Instanța, prin Încheierea de Ședință din 21 iunie, ”Încuviinţează pentru reclamant proba cu înscrisuri, în cadrul căreia să se solicite relaţii de la pârâţi. Pune în vedere pârâţilor, prin reprezentant, să depună la dosar, în copii certificate pentru conformitate cu originalul, rapoartele care au stat la baza emiterii actelor administrative contestate.

Țărăniștii au pierdut la Tribunal…

Se pare că argumentele specialiștilor Primăriei Pitești au fost bune, pentru că, într-o zi de 13, cu ghinion pentru țărăniști, instanța îi trimite acasă. Sau în spațiul mic dat de Primărie…
Hotarâre - nr. 888/2019: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Primăria Municipiului Piteşti. Respinge acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată  azi, 13 Decembrie 2019, la Tribunalul Argeş - Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.

... și la Curtea de Apel, pentru că recursul era nesemnat!

Ca să se poată face de râs cum se cuvine, țărăniștii argeșeni au comis-o, puternic, la Curtea de Apel. Care, la prima strigare, ”Constată nul recursul, ca nesemnat. Definitivă”. Fără cuvinte și, mai ales, fără sediul de la Bulevard pentru țărăniști.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea