Florin Frătică are termen, săptămâna aceasta, la Înalta Curte

La Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală, este fixat, pentru data de 25 iunie, un termen nou în procesul în care Florin Frătică, fostul primar din Bradu, este acuzat de infracțiuni de corupție.
Anul trecut, în luna aprilie,  Curtea de Apel Bucureşti, prin sentinţa dată de Secţia a II-a Penală, în dosarul 9811/2/2017, l-a achitat pe Florin Frătică, fostul primar al comunei Bradu. Conform încheierii de şedinţă, dată publicităţii, instanţa „achită pe inculpatul Frătică-Dragomir Tudor-Florin pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie sub forma instigării la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (...), întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.” Achitare au primit şi ceilalţi trei inculpaţi, respectiv fostul consilier juridic al Primăriei, Daniela Manolache, şi soţii Georgescu. În acest dosar, Florin Frătică a fost trimis în judecată pentru retrocedarea unui teren soţilor Lenuţa şi Jean Georgescu. Prejudiciul fusese stabilit la 35 milioane lei, reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru cele 19,13 ha teren.

Au atacat sentința: Parchetul de pe lângă Înalta Curte, Statul Român prin Ministerul Finanțelor dar și Manolache Maria Daniela

La scurt timp după achitare, sentința a fost atacată de instituțiile statului. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Penală. Carem la următorul termen, va stabili o chestiune de drept referitoare la participarea, la proces, a procurorului din cadrul Secției Judiciare a Parchetului de pe lângă ICCJ.
Așadar, deznodământul, în celebrul caz prezentat mai sus, se prelungește
Detalii soluţie: Repune pe rol cauza având ca obiect apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de inculpata Manolache Maria Daniela, precum şi de partea civilă Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice împotriva sentinţei penale nr. 92/F din data de 17 aprilie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, pronunţată în dosarul nr. 9811/2/2017 (3915/2017), privind şi pe intimaţii inculpaţi Georgescu Jean, Georgescu Lenuţa şi Frăţică Dragomir Tudor Florin, în vederea discutării excepţiei referitoare la participarea procurorului din cadrul Secţiei judiciare a Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Deciziei nr. 3/2019 referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 88/8 alin. 2 din Legea nr. 304/2004, pronunţată de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 526 din 27 iunie 2019. Fixează termen la data de 25 iunie 2020, Completul 9, ora 10:30, Sala Secţiei Penale, cu citarea părţilor şi, înştiinţarea apărătorilor aleşi şi desemnaţi din oficiu ai acestora. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10 iunie 2020.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea