Avocatul Poporului, lăsat fără sediu în Pitești

# CJ Argeș le-a pus la dispoziție un spațiu neadecvat, de doar 15 mp, în care nici birourile nu intrau integral

Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului a fost lăsat fără sediu, în timpul stării de urgență, după ce Consiliul Județean Argeș a decis în locul acestuia înființarea laboratorui de analize medicale moleculare, pentru testarea infecțiilor cu COVID-19. Deși li s-a promis reprezentanților Avocatului Poporului un nou spațiu, nici până în acest moment instituția nu are un nou sediu. Angajații își desfășoară activitatea în regim de telemuncă, cu telefonul fix deviat pe telefonul personal și contact exclusiv în format electronic. După mai multe solicitări, Consiliul Județean le-a pus la dispoziție un spațiu neadecvat, de doar 15 mp, în care nici birourile nu intrau integral, tocmai pe centura Piteștiului, în clădirea Direcției Județene de Drumuri și Poduri. Departe de centru și într-o curte plină de camioane, buldozere și... maidanezi. Din acest motiv, reprezentanții Biroul Teritorial Pitești au fost nevoiți să refuze propunerea Consiliului Județean, dar nu au mai primit în schimb nicio altă locație. Mai mult, nici la ora actuală hotărârea de Consiliul Județean, din 2017, prin care instituția a primit spațiul în folosință pentru cinci ani nu este revocată. În schimb, s-a mai dat o gotărâre de Consiliu Județean  prin care  același spațiu este dat Spitalului Județean, pentru înființarea laboratorului.
Nici Primăria Pitești nu a găsit un spațiu adecvat, dar le-a precizat, politicos, că rămân în atenția lor. Dacă în reședința de județ nu există loc pentru Avocatul Poporului, ajutorul a venit de la Mioveni, acolo unde primarul Ion Georgescu le-a promis acestora un spațiu adecvat. Rămâne de văzut dacă este cea mai bună soluție pentru reprezentanții instituției sau pentru oamenii care solicită ajutorul acestora.
Până la eventuală decizie, cetățenii pot contacta reprezentanții instituției la 0248.211.101, număr care a fost deviat pe telefonul personal al consilierilor Biroului Teritorial sau  pe e-mailul Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Biroul Teritorial  al Avocatului Poporului coordonează activitatea în două județe - Argeș și Vâlcea. Echipa este formată din doi consilieri, care sunt repartizați pentru aproximativ 1 milion de cetățeni, dacă adunăm populația celor două județe amintite anterior. Iar în acest moment, activitatea se derulează prin intermediul telefonului sau pe email.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea