Deputatul Andrei Gerea și-a dat (din nou!!!) restart… și s-a înscris în PPU (social-liberal)

# Caţavencu (fragment, O scrisoare pierdută):  ”Fraţilor!... Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale... în aceste momente solemne... mă gândesc... la ţărişoara mea... la fericirea ei!... la progresul ei!... la viitorul ei!”

Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al Economiei și al Energiei s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Asta după ce anterior a mai trecut pe la PNL, ALDE și Restart România. Andrei Gerea este economist, fiind membru în Parlamentul României din 2004. A fost ministru al Economiei în guvernul Uniunii Social-Liberale și, ulterior, al Energiei, Mediului de Afaceri și IMM-uri.
”De când fac politică, am rămas fidel principiilor liberale. De fiecare dată când am fost în poziții de decident am sprijinit economia românească, IMM-urile românești și clasa de mijloc. Poate că, tocmai de aceea, accentul pe care umaniștii îl pun pe sprijinirea clasei de mijloc a fost un argument hotărâtor pentru mine. România este una din țările cu cel mai ridicat nivel de polarizare din Uniunea Europeană, cu discrepanțe sociale uriașe, iar asta se vede cel mai bine în această coronacriză. O clasă de mijloc puternică înseamnă stabilitate, iar alături de noii mei colegi din PPU (social-liberal), unii dintre ei cu care am făcut deja echipă, am încredere că putem contribui efectiv la construirea și consolidarea acestei clase de mijloc”, a precizat fostul ministru al Economiei și al Energiei.
Lui Andrei Gerea i s-a oferit, deja, conducerea județeană a filialei PPU (social-liberal) Ilfov.

Iată ce gândea deputatul Gerea la sfârșitul lui februarie 2020

”Așa cum am spus la momentul plecării mele din ALDE, voi face un nou proiect politic. Astăzi vă pot spune că sunt gata de RE:START. Am transmis în mai multe rânduri și de mai mult timp mesaje că avem nevoie de mai multă responsabilitate și seriozitate în modul în care clasa politică abordează politicile publice, în modul în care oamenii politici răspund problemelor din societatea românească. Știu că au fost unii care mă vedeau într-un partid mare, negociindu-mi un post de parlamentar la viitoarele alegeri. Eu cred însă că în politica românească este o nevoie acută de schimbare și numai printr-un proiect ca RE:START pot să contribui la acest lucru.”

”Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale” - Ion Luca Caragiale, O scrisoare pierdută.

Redăm, mai jos, un fragment al aceleiași piese:
Caţavencu: (ia poză, trece cu importanţă printre mulţime şi suie la tribună; îşi pune pălăria la o parte, gustă din paharul cu apă, scoate un vraf de hârtii şi gazete şi le aşază pe tribună, apoi îşi trage batista şi-şi şterge cu eleganţă avocăţească fruntea. Este emoţionat, tuşeşte şi luptă ostentativ cu emoţia care pare a-l birui. - Tăcere completă. Cu glasul tremurat.) Domnilor!... Onorabili concetăţeni!... Fraţilor!... (plânsul îl îneacă.) Iertaţi-mă, fraţilor, dacă sunt mişcat, dacă emoţiunea mă apucă aşa de tare... suindu-mă la această tribună... pentru a vă spune şi eu... (plânsul îl îneacă mai tare.)... Ca orice român, ca orice fiu al ţării sale... în aceste momente solemne... (de abia se mai stăpâneşte) mă gândesc... la ţărişoara mea... (plânsul l-a biruit de tot) la România... (plânge. Aplauze în grup)... la fericirea ei!... (acelaşi joc de amândouă părţile)... la progresul ei! (asemenea crescendo)... la viitorul ei! (plâns cu hohot. Aplauze zguduitoare.) – aceeași sursă.

Nu regăsiți, în rândurile de mai sus, scrise cu 134 de ani în urmă, pe nimeni?...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea