Silviu Badea, director general Subansamble auto Piteşti: „Prognozele pe care le avem sunt moderat optimiste”

Silviu Badea, director general Subansamble auto Piteşti (firma mama a grupului GIC Pitesti), afirmă, pentru ZF.ro, că primul semestru din 2020 a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto.

”Primul semestru al anului a avut componentă inedită şi destul de dură pentru industria auto pentru că industria deja suferise o scădere la finalul anului 2019. În contextul discuţiilor despre electrificarea autovehiculeler, pe piaţă a fost destul de mult zgomot. Astfel, la final de 2019 era deja o contracţie de 10% pe piaţa auto internaţională. Începutul de an a fost bun, trebuia să fie un an deosebit de bun”, a declarat Silviu Badea în cadrul videoconferinţei ZF „Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020”.
Industria auto a fost una dintre cele mai puternic afectate industrii de pandemia COVID-19. „Scăderea a început în martie, în aprilie era de 60%, iar în mai a fost pierdere totală, cu toţi angajaţii acasă. Prognozele pe care le avem sunt moderat optimiste, nu vom ajunge prea curând la volumele acelea bune de la începutul anului. În momentul de faţă mai suntem 1.700 de angajaţi, lucrăm doar patru zile din cinci, în speranţa că vom vedea o creştere a volumelor în septembrie“, a mai spuns Silviu Badea.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea