Admitere liceu 2020: criteriile de departajare la repartizarea computerizată

Etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă se va face în perioada 2-8 iulie, iar pe 10 iulie va avea loc comunicarea rezultatelor candidaților. La repartizarea computerizată pot exista însă situații în care elevi iau aceeași medie generală de admitere. Tot mai mulți părinți întreabă care sunt criteriile de departajare în aceste cazuri, iar compania care administrează softul de repartizare a realizat în 2017 un ghid explicativ, valabil și pentru sesiunea din acest an.
În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:
# media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a
# media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a
# nota obţinută la proba de limba şi literatura română la Evaluarea Naţională
# nota obţinută la proba de matematică la Evaluarea Naţională
# nota obţinută la proba de limbă maternă la Evaluarea Naţională, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.
După consultarea broșurii Admitere 2020 editată de Inspectoratul Școlar Județean Argeș și alegerea specializărilor apare întrebarea în ce ordine le treci pe fișă?
Sunt foarte importante următoarele reguli, spun programatorii softului de repartizare:
Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni.
Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.
Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă.
Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.
Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere NU îţi poate dăuna în niciun fel – oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri disponibile.
Softul de admitere ia fiecare elev pe rând, pornind cu cel cu media cea mai mare și continuând în ordine descrescătoare. Pentru fiecare elev, este examinată la început prima opțiune de pe fișă. Dacă mai sunt locuri, elevul este repartizat la acea specializare și se trece la următorul elev. Dacă nu mai sunt locuri, se trece la a doua opțiune de pe fișa elevului, apoi dacă este nevoie la a treia și tot așa până este găsită o specializare cu locuri disponibile sau se epuizează opțiunile. În cazul în care se trece în acest fel prin toate opțiunile din fișă dar nu mai sunt locuri disponibile la niciuna, elevul rămâne nerepartizat.
Mediile anilor trecuţi sunt orientative.  Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din opţiuni să fie mult mai mare decât anii trecuţi, la fel cum este posibil să fie mai mică. Completează cât mai multe opțiuni pe fișă în ordinea corectă – de la cea mai atractivă la cea mai puțin dorită. Pentru a evita situațiile neplăcute, asigură-te că toate datele trecute pe fișa de înscriere sunt corecte.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea