Partea neagră a învățământului argeșean: școli cu niciun elev prezent la Evaluarea Națională

# Unitățile școlare unde elevii nu au luat nici măcar o notă de 5 la Capacitate! # Școala din Argeș cu patru medii de 1

În urma rezultatelor înainte de contestații, înregistrate de către absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională, Argeșul a ocupat locul 3, la nivel național, ca număr de elevi de 10 pe linie. Au fost 42 de elevi argeșeni care au încheiat examenul cu media generală 10. Au fost unități școlare cu rezultate extraordinare, dar au existat și școli în care situaţia este una dramatică. La două unități de învățământ din judeţ niciun elev nu a promovat, iar la alte două școli elevii nu s-au prezentat la examen.

Unitățile școlare din Argeș unde niciun elev nu a promovat la Evaluarea Națională

- ȘCOALA GIMNAZIALĂ BĂDENI din comuna Stoenești: dintre cei 10 elevi înscriși, toți au fost prezenți la examen. Cele mai ”mari” note: 4,4 la română și 2,95 la matematică. Media cea mai ”mare” din școală: 3,45;
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NĂMĂEȘTI din comuna Valea Mare Pravăț: dintre cei 19 elevi înscriși, doar 11 au participat la examenul de Capacitate. Cele mai ”mari” note: 4,00 la română și 2,95 la matematică. Media cea mai ”mare” din școală: 3,40.
O situație aproape similară cu cele două unități de învățământ menționate mai sus s-a petrecut și la Școala Gimnazială Nr. 1. Bughea de Sus. Dintre cei 10 elevi prezenți la examen (13 înscriși) doar unul a obținut media peste 5 (5,52).

Școli cu niciun elev prezent la Capacitate

Conform datelor ISJ Argeș, rata de participare la Evaluarea Națională a fost de 93,85%. Au fost prezenți 5.116 candidați, dintr-un total de 5.451 de elevi înscriși. Cu toate acestea, au fost unități școlare în județ unde nu s-au prezentat nici măcar un elev la examenul de Capacitate. Conform informațiilor publicate pe site-ul „evaluare.edu.ro”, în Argeș s-au „remarcat” în acest sens două unități:
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ "GABRIEL MARINESCU" TIGVENI: dintre cei 13 elevi înscriși, niciunul nu a a fost prezent la examenul de Capacitate;
- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 POIENARII DE MUSCEL: dintre cei cinci elevi înscriși, niciunul nu s-a prezentat la Evaluarea Națională.

Școala cu patru medii de 1

O situație greu de înțeles a avut loc la ȘCOALA GIMNAZIALĂ GLÎMBOCATA din Comuna Leordeni. Dintre cei 10 elevi prezenți la examen (din 11 înscriși), patru au reușit ”performanța” de a fi notați cu nota 1 atât la limba și literatura română, cât și la matematică. Un alt elev a terminat cu media 1,17 (1,35 la română și 1 la matematică). La aceeași școală au existat și trei elevi care au obținut medii peste 5 (7,12; 8,07; 8,10).
Ce se întâmplă în aceste școli? Greu de precizat. Rămâne de văzut ce măsuri va lua conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș după ce trece această perioadă de agitație, cu multe examene.
A.V.          


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea