Pacienții cazați la corturi, mutați la etajul 8 al Spitalului Județean Argeș

 

În contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP) a avizat extinderea zonelor-tampon pentru pacienții care prezintă simptomatologie ce ridică suspiciunea de infecție cu SARS CoV-2 și care sunt testați prin RT- PCR.

 

Astfel, de ieri, 30 iunie, pacienții care erau cazați la corturile din curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) au fost transferați, după prelevarea probelor pentru detecția noului coronavirus, în zona nou amenajată pe tronsonul mare de la etajul opt al clădirii unității sanitare, în fostul spațiu al Secției MEDICALĂ II.

 


”Pacienții din Secția Medicală II au fost mutați la etajul șase al instituției, pe tronsonul mic. Zona tampon care este funcțională de ieri are o organizare specifică pacienților suspecți COVID - 19, respectându-se metodologia în vigoare. Au fost efectuate curățenia și dezinfecția terminală în tot spatiul, personalul fiind bine instruit. Există circuite total separate de secțiile unde sunt internați pacienții non- COVID.

Această zonă tampon este dedicată pacienților cărora li se prelevează probe RT- PCR, până la aflarea rezultatelor testelor. În cazul în care acestea sunt negative, pacienții sunt transferați în secțiile SJUP. În cazul în care sunt pozitive, se efectuează transferul către centrele special amenajate pentru pacienți COVID - 19. Dacă locurile din zona-tampon nou înființată pentru pacienții suspecți COVID-19 vor fi ocupate în totalitate, cazările, până la aflarea rezultatelor testelor pentru detecția noului coronavirus, se vor face tot la corturile din curtea unității sanitare”, informează Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea