Sorina Honțaru le-a stricat planurile liberalilor argeșeni

# Tribunalul Argeș a repus-o în drepturi în fruntea DSP Argeș

După ce PNL și PSD și-au smuls din mâini șefia spitalelor din Argeș, a urmat o nouă confruntare, de această data la mijloc căzând conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș. După ce liberalii argeșeni s-au „luptat” pentru a-l menține la suprafață pe dr. Alexandru Guiță (președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș), reușind să o detașeze, prin ordin de ministru, pe dr. Sorina Honțaru tocmai la DSP Galați, săptămâna trecută, pe 2 iulie, fostul comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Pitești și-a dat demisia, invocând motive personale.

Mai mult, acesta a declarat pentru presa locală că Ministerul Sănătății ar urma să emită un ordin de numire în această funcţie pentru o „persoană destoinică”. Pe surse s-a aflat că era vorba despre medicul stomatolog Andrei Aron, cel care a fost numit manager la Spitalului Câmpulung în perioada de urgenţă  a pandemiei COVID 19. Propunerea fusese deja trimisă către Minister de liberalii argeșeni, doar că pe turnantă a venit o hotărâre a Tribunalului Argeș care o punea din nou în funcție pe Honțaru. Cu fotoliul de director executiv ocupat la DSP Argeş, Ministerul Sănătăţii nu va mai emite vreun ordin de numire pentru această funcţie, ci poate pentru o altă funcție în cadrul instituției.

Sorina Honţaru revine la conducerea DSP Argeș

Pe 2 iulie, instanța s-a pronunțat în dosarul privind detașarea dr. Sorina Honțaru, de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș la DSP Galați. Tribunalul Argeș a admis cererea de suspendare a executării Ordinului emis de ministrul Sănătății. Astfel, Sorina Honțaru rămâne director la DSP Argeș până la soluţionarea de catre instanţa de fond a cererii de anulare a respectivului ordin.  În acest moment, dr. Honțaru se află în concediu medical, urmând ca de săptămâna viitoare să revină în funcție. „S-a suspendat ordinul de plecare la DSP Galați. Teoretic este celălalt ordin, care era înainte de a fi destituită. Rămâne de văzut... Partea juridică nu o știu foarte bine pentru că nu am mai trecut prin așa ceva până acum”, ne-a precizat dr. Sorin Honțaru.
„Admite cererea de suspendare a executării Ordinului nr. R 730/20.05.2020 emis de Ministrul Sanatatii , formulata de reclamanta Hontaru Octavia Sorina, reprezentata prin..... in contradictoriu cu parata Ministerul Sănătăţii, prin reprezentant legal Ministru - NELU TĂTARU, prin reprezentant conventional Director General Laura Cristina Stanislav Bogdan, conform ordinului MS nr. 565/03.04.2020, pana la soluţionarea de catre instanţa de fond a cererii de anulare a Ordinului nr. R 730/20.05.2020. Executorie de drept. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Arges. Pronunţată în conditiile art. 396 alin.2 NCPC, azi, 02.07.2020, la Tribunalul Argeş - Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Până la revenirea Sorinei Honțaru, directorul adjunct Cati Vătășescu a preluat atribuțiile de director executiv la DSP Argeș.

PSD Argeș: „Alexandru Guiță dă bir cu fugiții după ce a dezorganizat complet DSP Argeș”

Pesediștii argeșeni au criticat modul în care Alexandru Guiță și-a dat demisia din funcția de director interimar al DSP Argeș.
„Când dau de greu, liberalii au două moduri preferate de a acționa: fie dau bir cu fugiții, fie dau vina pe PSD. În primul scenariu, pe care l-am văzut și la fostul ministru al Sănătății, Victor Costache demisionând la debutul pandemiei de coronavirus pentru a-și vedea de afacerile din sistemul privat de sănătate, se înscrie și Alexandru Guiță, cel care și-a dat demisia din funcția de director interimar al Direcției de Sănătate Publică Argeș.
Exact când numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Argeș cunoaște o explozie fără precedent, când e mai multă nevoie de implicare și măsuri concrete, liberalul numit abuziv la conducerea DSP Argeș lasă totul baltă și pleacă, invocând faptul că și-a amânat cât a putut mai multe lucruri personale, “iar acum îmi fac timp să le rezolv”. Serios?
Dar cum rămâne cu presiunile făcute pentru ca Alexandru Guiță să ajungă director, ocupând o funcție pe care era deja o specialistă recunoscută, Sorina Honțaru, care câștigase un concurs pe acest post, așa cum cer normele europene pe care România s-a angajat să le respecte? Unde este respectul pentru legea privind funcțiile publice? Cum rămâne cu faptul că PNL s-a folosit de starea de urgență pentru a numi în funcții publice oamenii proprii, doar pe baza apartenenței la partid, fără vreun criteriu de competență?
În plus, Alexandru Guiță dă bir cu fugiții după ce a dezorganizat complet DSP Argeș, a refuzat cooperarea cu autorităile județene și locale - spitale, Consiliu Județean, Societatea Medicilor din România, primari - și a emis constant dispoziții care se băteau cap în cap, generând și sporind haosul! Cui a servit interesul de a pune mâne pe sistemul de sănătate al Argeșului? S-au făcut oare anchete epidemiologice serioase în județ, sau – judecând după explozia cazurilor de Covid-19 – s-a mimat implicarea?
Ne mai spune domnul Guiță că „urmează ca Ministerul să emită un ordin de numire în această funcţie pentru o persoană pe care o consider destoinică”. În condițiile în care există deja un director cu concurs pe post – doamna Sorina Honțaru, PNL insistă, iată, cu numiri politice în funcții cheie! “Cred că va continua cu bine ceea ce am reuşit să fac în toată această perioadă extrem de grea”, mai spune Guiță. Doamne ferește! Să continue ce? Drumul spre dezastru?
În final, poate nu ar strica să amintim faptul că la debutul pandemiei, când apăruseră câteva cazuri de Covid-19 la Spitalul Județean și la Câmpulung, prefectul Emanuel Soare a dispus demiterea specialiștilor care conduceau DSP și mai multe spitale, înlocuindu-i fie cu “conducere militară”, fie cu oameni ai PNL.
Oare  nu s-ar impune  și demisia sau demiterea prefectului, acum când sub coordonarea dezastruoasă a sa și a lui Alexandru Guiță Argeșul a ajuns un focar major de Covid-19?”, precizează Biroul de presă al PSD Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea