Localitățile afectate de inundații au solicitat peste 21 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor calamitate

UPDATE: Alte nouă UAT-uri din Argeș, afectate de inundații, au depus documentațiile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. În total sunt 19 localități care au solicitat în total 21,14 milioane lei. Numai 10 nu au depus documentația, cel mai probabil pentru că valoarea pagubelor a fost una mică.

Textul inițial: În Argeș au existat 29 de localități afectate de inundațiile din luna iunie. Instituția Prefectului Argeș a făcut din timp demersurile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. Doar 10 UAT-uri au transmis însă în timp util documentațiile complete, prin care se solicită sprijin financiar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură afectate.

Acestora li se alătură Regia Județeană de Drumuri Argeș, care pentru 5 obiective deteriorate de ape solicită 2,55 milioane lei.  Primăriile care au transmis documentație completă au solicitat un sprijin financiar de 9,36 milioane de lei. În total, din Argeș s-au solicitat 11,92 milioane de lei pentru refacerea obiectivelor de infrastructură calamitate. Banii vor fi asigurați din fondul de intervenție al Guvernului, cuprins în bugetul pe anul 2020.
Prin hotărârea CJSU nr22, inițiată de prefectul Emanuel Soare și președintele Consiliului Județean, Dan Manu, procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor din județul Argeș au fost înaintate Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Administratorii elementelor de infrastructură afectate au confirmat că sumele solicitate sunt destinate exclusiv aducerii la starea inițială și nu vor fi folosite pentru modernizări sau lucrări adiționale.
Mai mult, obiectivele calamitate pentru care s-au solicitat sume de bani din fondul de intervenție al Guvernului nu se suprapun cu obiectivele de investiții finanțate prin PNDL.
Sumele trimise către Ministerul Dezvoltării pentru refacerea obiectivelor calamitate, pe localități, sunt următoarele:
-Albeștii de Muscel- 269.000 lei;
-Bălilești- 159.000 lei;
-Brăduleț- 2,5 milioane lei;
-Bughea de Sus- 733.000 lei;
-Cetățeni- 250.000 lei;
-Corbi- 1,18 milioane lei;
-Micești- 252.000 lei;
-Sălătrucu- 254.000 lei;
-Valea Danului- 2,88 milioane lei;
-Valea Iașului- 541.000 lei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea