Data la care se organizează examenul de Titularizare

Legea care permite organizarea concursului de Titularizare și angajările de cadre didactice în învățământ, promulgată săptămâna trecută de președintele Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ deblochează astfel, pentru școli, situația impusă prin Legea 55/2020 prin care erau suspendate în perioada stării de alertă toate consursurile de angajare din instituțiile publice.

Legea promulgată pe 2 iulie de președintele României și publicată în Monitorul Oficial prevede următoarele: „Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12, precum și a posturilor de predare vacante din unitățile de învățământ preuniversitar și a posturilor și funcțiilor vacante din instituțiile de învățământ superior, institutele de cercetare, Academia Română și academiile de ramură”.
Astfel, examenul de Titularizare 2020 va avea loc miercuri, pe 29 iulie, potrivit Edupedu.ro. Ministerul Educației a refăcut calendarul concursului național de titularizare în învățământ, în condițile în care acesta fusese suspendat pe data de 17 iunie. Calendarul înscrierilor ar urma să fie publicat în curând în Monitorul Oficial. De asemenea, examenul de definitivat se va organiza conform calendarului existent, pe 22 iulie.
Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și inspecția în profilul postului.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea