Zeci de persoane, internate în secția externă COVID-19 pentru pacienții asimptomatici

# Căminul Primăriei Pitești, transformat în secție a Spitalului Județean Argeș

Începând cu data de 1 iulie, în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, funcționează o unitate de izolare și tratament pentru pacienții confirmați cu infecția SARS-Cov-2 asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară. Locația pentru această unitate a fost pusă la dispoziția SJU cu titlu gratuit de către Primăria Pitești și, prin eforturile susținute ale întregului colectiv al spitalului. În această unitate au fost deja transferați primii pacienți încă de săptămâna trecută. De asemenea, și la Câmpulung s-a deschis o astfel de unitate, mai exact într-un corp al Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, înainte celei de la Pitești.

Prefectul Soare: „Nu a mai fost vorba de opțiunea personală, ci de decizia medicului”

Dacă  în urmă cu câteva săptămâni, pacienții nu voiau să meargă în astfel de centre, odată cu creșterea cazurilor COVID-19 nu s-a mai ținut cont de opțiunea pacientului, ci de cea a doctorului. Astfel, că unitatea de izolare și tratament de la Câmpulung a devenit plină, fiind nevoie să se deschidă și cea de la Pitești pentru a caza pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare și fără factori de risc.
„Da, la început nu au existat astfel de solicitări, în special pentru locația de la Spitalul Municipal Câmpulung. Dar vă spun că în acest moment (marți, 30 iunie) sunt pline toate aceste spații ale spitalelor care au fost puse la dispoziție. Ba chiar conform hotărârii CJSU, locația de la Pitești trebuia să fie funcțională pentru că se umple locația de la Câmpulung.  Având în vedere că locurile din spitale se ocupă, ei vor fi relocați, în baza legii, și în funcție de deciziile pe care medicii coordonatori le vor lua. Nu va mai fi vorba de opțiunea personală, ci de decizia medicului, care stabilește care sunt cele mai bune condiții de tratament”, ne-a precizat prefectul Emanuel Soare.
În ceea ce privește unitatea de la Pitești, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mulțumit întregului personal al Spitalului Județean de Urgență , precum și managementului acestuia pentru că luptă în prima linie în aceste zile în care suntem cu toții greu încercați. Numai prin implicare responsabilă și muncă susținută, în condiții deloc ușoare, întregul personal medico-sanitar și auxiliar din cadrul SJUP, inclusiv cel care desfășoară activitate în alte unități sanitare din județ care nu dispuneau de resursele umane de specialitate, au făcut posibilă asigurarea asistenței medicale în contextul pandemiei de COVID-19.

A fost stopată desfășurarea evenimentelor organizate de instituțiile de cultură

În contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 în județul nostru, președintele Dan Manu a făcut din nou apel la responsabilitate, îndemnându-i pe argeșeni să respecte regulile de protecție. Mai mult, pentru a preveni și limita răspândirea virusului, în perioada următoare va fi stopată desfășurarea evenimentelor organizate de instituțiile de cultură din subordinea C.J. Argeș, inclusiv a celor în aer liber. Data la care se vor relua manifestările cultural-artistice urmează să fie stabilită și comunicată, în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul județului Argeș.
”Dragi cetățeni, este o perioadă în care eu, personal, nu mi-am putut imagina că o vom traversa. Mă așteptam, sincer, cum mulți dintre dumneavoastă vă așteptați, ca, odată cu trecerea timpului, o bună parte din cei care au fost contaminați să se imunizeze și majoritatea cetățenilor să respecte recomandările de care trebuie să ținem cont privind prevenirea contaminării în masă. Din nefericire, nu s-a întâmplat așa. Este o perioadă foarte dificilă pentru asistența medicală din județul Argeș și vă dau numai câteva repere. Am transferat pacienți în alte spitale din afara județului Argeș, pe lângă ambulanțe, care, la un moment dat nu au mai făcut față, și cu elicoptere. Este un moment extraordinar de dificil și, cu această ocazie, fac apel din nou la respectarea regulilor de protecție: păstrarea distanțării fizice, purtarea măștilor în spații închise și evitarea aglomerațiilor”, a precizat Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea