S-a dat drept administrator de firmă și a păcălit zeci de persoane

Un bărbat, de 31 de ani, din Pitești, a fost trimis în judecată, recent, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de înşelăciune în formă continuată, fals informatic şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În intervalul noiembrie 2019 – februarie 2020, Marius Florin D. a păcălit nu mai puțin de 16 persoane, din toată țara, creând un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lei. Se dădea drept administrator de firmă, iar în schimbul unor sume de bani le promitea oamenilor că le va furniza servicii de transport marfă și vânzări auto.

Imediat după ce primea banii,  cu titlu de avans pentru serviciul respectiv, inculpatul dispărea din peisaj fără să execute obligațiile asumate. Din cercetări a rezultat că, după ce încasa sumele de bani de la persoanele vătămate, prin intermediari, bărbatul le cheltuia la jocuri de noroc. Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că inculpatul nu a figurat niciodată ca asociat sau administrator în nicio societate comercială înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului.
„În perioada noiembrie 2019 – februarie 2020, inculpatul D.M.F., în vederea obţinerii de sume de bani, a conceput un mod de operare, prin mijloace frauduloase, pentru inducerea în eroare a persoanelor interesate de comercializarea de produse şi servicii de transport marfă şi vânzări auto, prin anunţuri fictive postate pe internet, prin site-ul de socializare facebook, dar şi prin preluarea unor comenzi lansate de diferite persoane interesate din ţară, prezentându-se uneori sub nume și calități mincinoase, de administrator firmă, urmate de încasarea unor sume de bani, de regulă cu titlu de avans, de la persoanele induse în eroare, fără ca inculpatul să execute obligaţiile asumate, cauzând un prejudiciu total de circa 35.000 lei”, arată procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești.
Iar inculpatul avea un mod de operare foarte bine planificat. Pentru a câştiga încrederea persoanelor interesate şi astfel să le determine să plătească avansul unei comenzi, inculpatul întocmea prin intermediul aplicațiilor informatice telefonului mobil facturi proforme falsificate și comenzi de transport, introducând date informatice nereale ale unor societăţi comerciale şi conturi bancare, fără acordul acestora, după care le transmitea  persoanelor vătămate. În cuprinsul facturilor proforme care erau plătite prin conturi bancare, inculpatul introducea la datele societăţii emitente, conturi bancare ale persoanelor din anturajul său, intermediari, prin care obţinea banii. După inducerea în eroare a persoanelor vătămate, inculpatul încasa personal sumele de bani de la acestea sau prin conturi bancare.
Marius Florin D. este cunoscut cu antecedente penale. În anul 2017, acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de înşelăciune comise în Austria. Acum, acesta a fost trimis în judecată pentru fapte similare. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești. următorul termen de judectaă în cauză a fost stabilit pe 27 iulie. Precizăm că anchetatorii au disjuns cauza și au format un dosar separat, pentru complicitate la înșelăciune, în vederea continuării cercetărilor și față de persoanele care l-au ajutat pe inculpat.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea