Proiectul declarării Pădurii Trivale drept arie protejată - neinteresant pentru Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Ministrul liberal al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a întârziat cu răspunsul la o întrebare venită, pe linie de partid, din partea deputatului Dănuț Bica despre stadiul proiectului privind „Declararea Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național”.
Recent, deputatul liberal Dănuț Bica a formulat o nouă întrebare către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor despre situația proiectului Pădurea Trivale – arie protejată.  După cum ne-a obișnuit în ultimii trei ani, Bica ia la întrebări an de an ministerele despre stadiul acestui proiect. Doar că în acest caz, ministrul Costel Alexe, posibil, a  uitat să răspundă.

„În prezent, zona propusă ca arie naturală protejată de interes național se confruntă cu amenințări majore la adresa biodiversității, respectiv cu tendința degradării ireversibile a capitalului natural, mai ales prin schimbarea destinației terenurilor. Statutul de rezervație baturală, odată obținut, va contribui atât la conservarea habitatelor și speciilor naturale importante sub aspect floristic, faunistic și forestier, cât și la menținerea pronunțatului caracter peisagistic și recreativ”, se arată în cuprinsul întrebării deputatului Dănuț Bica. În final parlamentarul argeșean îl întreabă pe ministrul Alexe despre: „stadiul derulării procedurilor pentru obținerea de către Pădurea Trivale a statutului de rezervație naturală (arie naturală protejată de interes național), (...) și când estimați că se vor finaliza formalitățile legale și va fi adoptată hotărârea de guvern în acest sens. De asemenea, vă solicit să dispuneți toate măsurile care se impun pentru urgentarea încheierii acestor demersuri”.
Cert este că ministrul liberal al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a urgentat atât de mult demersurile pentru „Declararea Pădurii Trivale drept arie protejată de interes național” încât nici nu i-a răspuns deputatului în termenul  legal. De fapt, deși întrebarea a fost comunicată ministerului pe 3 iunie, nici până în prezent nu a fost redactat vreun răspuns.
După cum suntem obișnuiți, în pragul campaniei electorale, politicienii argeșeni își aduc aminte brusc de Pădurea Trivale. Anul trecut, în pragul alegerilor prezidențiale, liberalii argeșeni Narcis Sofianu și Tiberiu Irimia au declanșat o amplă acțiune de strângere de semnături pentru declararea Pădurii Trivale ca pădure parc şi arie protejată, inițiativă ce a murit în fașă. Nu a fost singurul caz, ci probabil, în perioada următoare, ne așteptăm ca și alții să profite pe marginea acestui subiect atât de sensibil pentru piteșteni.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea