Săptămână grea pentru șeful vânătorilor și pescarilor din Argeș

# Constantin Istrătescu și alți doi învinuiți așteaptă decizia judecătorilor Curții de Apel Pitești

Pe 14 noiembrie 2019, la Curtea de Apel Pitești, a început judecarea apelului în dosarul în care Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș, este acuzat de braconaj cinegetic. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au primit, pe fond, pedepse cu suspendare.

 

Istrătescu a primit o pedeapsă de un an cu suspendare, pe un termen de încercare de doi ani, Horia Tănase – un an şi şapte luni, cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani), iar Sorin Bulimac – un an şi patru luni cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani). Dacă hotărârea va rămâne definitivă și în urma apelului, cei trei își vor pierde funcțiile deținute la AJVPS Argeș. Judecătoria Pitești le-a interzis inculpaților, pe durata termenului de supraveghere, drepturile de a mai exercita funcția de care s-ar fi folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
De asemenea, cei doi ingineri de la AJVPS Argeș, cercetați în dosar alături de șeful Istrătescu, vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Dacă va fi păstrată hotărârea instanței de fond, Horia Tănase va presta muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Piteşti ori în cadrul Primăriei Mărăcineni, iar Sorin Bulimac în cadrul Primăriei Curtea de Argeş ori în cadrul Primăriei Băiculeşti.
Atât cei trei inculpați, cât și Parchetul Judecătoriei Pitești, respectiv Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Argeș au atacat cu apel decizia instanței de fond
Dosarul, judecat, acum, de Curtea de Apel Pitești, este în pronunțare. Care pronunțare a fost amânată la data de 9 iulie, pentru 16 iulie.
Reamintim că problemele au început pentru inculpați după ce, în sezonul de vânătoare 2016-2017, șeful AJVPS Argeș, împreună cu ceilalți doi angajați, ar fi eliberat autorizaţii de vânătoare la porci mistreţi care au depăşit cota de recoltă aprobată, la nivel de gestionar, cu 30 de exemplare. Valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor este de 23.400 euro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea