Preot din Argeș - trimis în judecată pentru tentativă de omor

Un preot argeșean este judecat pentru tentativă de omor, după ce a dat cu mașina intenționat peste o persoană. Este vorba de Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2.  Acesta ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, în urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019. Preotul a fost reținut atunci pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv.

Tribunalul Argeș a dispus începerea judecății cauzei

Pe imaginile video surprinse în momentul producerii accidentului, petrecut în Pitești, pe Calea București, se observă cum preotul, aflat la volanul unei mașini, frânează brusc lăsând să treacă pe trecere un bărbat. Acesta din urmă se pare că îl jignește pe șofer. Conflictul s-a aprins, iar preotul își pierde cumpătul și îl lovește intenționat cu mașina pe pieton. În urma cercetărilor și a probelor concludente, procurorii Parchetului Tribunalului Argeș l-au trimis în judecată pe Ion-Ștefan Toroabă pentru tentativă de omor. Dosarul a fost înregistrat, pe 17 martie, pe rolul Tribunalului Argeș. La sfârșitul lunii iunie, instanța a dispus începerea judecății cauzei:
„În temeiul art. 346 alin. 1 C.pr.pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 367/P/2019 din data de 16.03.2020 emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpatul Toroabă Ion-Ştefan, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă prev. de art. 32 alin. 1 c.pen. rap. la art. 188 alin. 1 c.pen. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Toroabă Ion-Ştefan, termenul de judecată urmând să fie fixat după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. În baza art. 275 alin 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin 6 C. pr. pen., onorariul aferent camerei preliminare, cuvenit apărătorului din oficiu, avocat Marilena Dicu, în cuantum de 627 lei, conform împuternicirii avoca?iale din oficiu nr. 1385/25.05.2020, se suportă din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestatie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunțată în ședința camerei de consiliu la data de 30.06.2020, la Tribunalul Argeş-Secţia penală”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului susține că se dezice de atitudinea clericului, dar îl menține ca paroh

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a reacționat dur la adresa preotului, după apariția incidentului. „Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a aflat cu mâhnire de faptul că un cleric din cuprinsul Eparhiei este cercetat într-o anchetă de natură penală de către organele judiciare. Precizăm că Eparhia Argeșului și Muscelului, se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări. După efectuarea cercetărilor de către organele abilitate ale Statului Român în asemenea situații și după stabilirea circumstanțelor care au condus la evenimentul amintit anterior, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, va întreprinde măsurile statutare și canonice, care se impun.”, informa Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. La câteva luni distanță de la incident, după o perioadă în care a fost arestat preventiv și arestat la domiciliu, preotul s-a întors să slujească, fiind în continuare paroh.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea