În această toamnă, începe apelul în dosarul „Publitrans”

Vin vremuri grele pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului. Dacă în urmă cu câțiva ani, Pendiuc  se pregătea, în această perioadă, de campania electorală, acum acesta își pregătește apărarea în apelul dosarului „Publitrans”. Cauză în care a primit, pe fond, o condamnare de 8 ani cu executare. Pe 22 septembrie, cu cinci zile înainte de alegerile locale, a fost stabilit primul termen de judecată în dosarul „Publitrans” la Curtea de Apel București.

 

Nu mai puțin de zece inculpați au fost condamnați, pe 12 februarie, de Tribunalul București, în primă instanță,  la pedepse cu executare. În afară de Tudor Pendiuc, care a primit 8 ani de închisoare cu executare, și fiica acestuia, Emanuela (Ema) Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Afaceriștii implicați în dosar au primit sentințe între 6 ani, respectiv 7 ani și 8 luni, iar funcționarii și directorii Primăriei Pitești au fost condamnați la pedepse între 4 ani și 6 luni, respectiv 5 ani și 6 luni. Alte 3 persoane judecate în acest caz au fost condamnate la amenzi penale, cu sume cuprinse între 9.600 de lei și 30.000 de lei. Inculpații au fost obligați și la plata prejudiciului de peste 23 de milioane de lei.
Tribunalul București  a reținut faptul că  inculpatul Tudor Pendiuc „nu a recunoscut săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa în ciuda unui probatoriu vast și convingător, nu a dorit sa dea declarații în cauză în faza urmăririi penale sau în timpul cercetării judecătorești, a săvârșit faptele deduse judecății în calitate de primar, folosindu-se de influența pe care o avea asupra persoanelor care îi erau subordonate din punct de vedere profesional”.
În această toamnă, inculpații, în frunte cu fostul primar al Piteștiului, vor încerca să-și dovedească nevinovăția la Curtea de Apel București.
În rechizitoriul procurorilor DNA s-a reținut următoarea stare de fapt: „S.C. Publitrans 2000 S.A este societatea care are asigură transportul public local în municipiul Pitești, având ca acționar unic Consiliul local Pitești. În «strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în mun. Pitești», care răspundea unui interes public, era prevăzut ca S.C. Publitrans 2000 S.A. să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziționate de Consiliul local prin alocare de fonduri.
Prevalându-se de această nevoie socială, primarul Pendiuc Tudor ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere in participațiune între S.C. Publitrans 2000 S.A. și societățile private CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A, în folosul ultimelor două societăți”.  Tudor Pendiuc a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea