Constantin Istrătescu, după ce a fost condamnat pentru braconaj: „A fost o greșeală!”

# Acesta nu mai are dreptul de a ocupa funcţia de director la AJVPS Argeş

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Pitești a dat sentința în dosarul lui Constantin Istrătescu, președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Argeș. Acesta și alți doi angajați ai instituției, inginerii Horia Tănase și Sorin Bulimac, au fost condamnați la pedepse cu suspendare pentru braconaj cinegetic. Cei trei nu mai au dreptul de a ocupa în cadrul instituției funcţiile pe care le-au deținut în timpul săvârşirii infracţiunii.

Istrătescu - 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare

Constantin Istrătescu a primit o pedeapsă mai mare decât pe fond. De asemenea, pe lângă acuzația de braconaj cinegetic, șeful vânătorilor și pescarilor din Argeș a fost condamnat și pentru infracțiunea de instigare la fals material în înscrisuri. Istrătescu a primit 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani, Horia Tănase (secretar al AJVPS Argeş) – un an şi şapte luni, cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani), iar Sorin Bulimac (inginer principal al AJVPS Argeş) – un an şi patru luni cu suspendare (pe un termen de încercare de doi ani). Hotărârea instanței este definitivă.
„Aplică inculpatului (Constantin Istrătescu n.r.) pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă un spor de 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an şi 4 luni închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de director al AJVPS Argeş) din Cp, ca pedeapsă complementară. În baza art. 45 alin. 5 rap. art. 65 alin. 1 din Cp dispune interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de director al AJVPS Argeş) din Cp, ca pedeapsă accesorie. În baza art. 91 şi art. 92 alin. 1 Cp suspendă executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, se arată în soluția Curții de Apel Pitești. Constantin Istrătescu va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei oraşului Ştefăneşti sau Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

Constantin Istrătescu: „Aștept și eu motivarea și apoi vedem cum va fi!”

În perioada următoare se va întruni Consiliul AJVPS Argeș pentru a desemna posibilii înlocuitori ai celor trei învinuiți. Legat de condamnare, Constantin Istrătescu recunoaște că a greșit. „A fost o greșeală. O greșeală și din partea unora care nu a dus la îndeplinire anumite lucruri. Asta e viața! E adevărat că nu mai am dreptul de a ocupa funcţia de director al AJVPS Argeş. Aștept și eu motivarea și apoi vedem cum va fi!”, ne-a precizat Istrătescu.
Reamintim că problemele au început pentru inculpați după ce, în sezonul de vânătoare 2016-2017, șeful AJVPS Argeș, împreună cu ceilalți doi angajați, ar fi eliberat autorizaţii de vânătoare la porci mistreţi care au depăşit cota de recoltă aprobată, la nivel de gestionar, cu 30 de exemplare. Valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor era de 23.400 euro.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea