Deputatul Mircea Drăghici câștigă mai mult din chirii decât din Parlamentul României

# Familia Drăghici a făcut, în 2020, donații către membrii familiei de aproape 750.000 lei

Mutații interesante în declarația de avere a deputatului Mircea Drăghici. Acesta, pe vremea când era cercetat în dosarul ”Consultanța”, a redus averea foarte mult prin donații către membrii familiei. Se pare că donațiile au reînceput, cel puțin așa arată cea mai recentă declarație de avere depusă la Camera Deputaților. Familia Drăghici deține, în momentul de față, un singur autoturism.

Și e vorba de o Dacie. Donațiile au reînceput, una către mamă (un apartament în București, în valoare de peste 468.000 lei) și două către fiice (terenuri). Donațiile fîcute în 2020 însumează aproape 750.000 lei!
Interesante sunt și veniturile familiei. Deputatul Mircea Drăghici câștigă, de la Parlamentul României, circa 150.000 lei pe an, sumă umbrită, însă, de câștigul familiei din chirii, care este de peste 165.000 lei. Așa da!

 

Conform A.N.I., deputatul nu poate justifica peste 1 milion de lei din avere

În primăvara acestui an, Agenția Națională de Integritate a găsit diferențe de 1,18 milioane de lei și aproape 16.000 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de fostul trezorier PSD, deputatul Mircea Drăghici, transmite instituția într-un comunicat de presă.
„Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către Drăghici Mircea Gheorghe”, arată ANI.
De asemenea, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - cu privire la posibile indicii privind încălcarea legii pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, în ceea ce privește încasarea sumei în cuantum de 313.247,04 lei reprezentând venituri din chirii, de la societăți comerciale care, la rândul lor, realizau venituri în baza contractelor de prestări servicii de la o formațiune politică, a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) - cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației fiscale în ceea ce privește înregistrarea contractelor de închiriere aferente perioadei 2017 – 2018, în anul 2019, respectiv după demararea cercetărilor de către Agenția Națională de Integritate, în baza cărora a încasat suma de 313.247,04 lei și a Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor - cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației în materia spălării banilor, în ceea ce privește imobilele dobândite în anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la persoana evaluată și de la soția acestuia, pentru suma de 59.800 euro. Drăghici a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.(conform romania.europalibera.org)   
În urmă cu un an, deputatul a fost trimis în judecată pentru delapidare și folosirea subvențiilor primite de partid în alte scopuri. Procesul se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea