Peste 200 de testări la cerere pentru COVID-19, într-o săptămână, la Spitalul Județean

În perioada 16 – 23 iulie, la Spitalul Județean de Urgență Pitești s-au efectuat, la cerere,  202 testări pentru COVID-19. Dintre persoanele testate, 45 au ieșit pozitive, conform informațiilor furnizate de Cristina Cazacu – purtătorul de cuvânt al unității sanitare. Vorbim despre persoane care au solicitat contracost respectivul test din diferite motive, fie pentru că au dorit să plece în călătorii  în afara țării sau au vrut să afle  dacă sunt bolnave.

Precizăm că începând cu 16 iulie 2020, la Spitalul Județean se pot efectua, la cerere, teste pentru detecția noului coronavirus. Recoltarea probelor se va realiza de către personalul sanitar din cadrul cabinetului ORL al instituției, în spațiul destinat internărilor de zi a pacienților fara suspiciune de infectare cu SARS CoV-2(zona UPU), de luni până vineri, in intervalul orar 8:30- 11:00. Probele vor fi procesate de către personalul din cadrul COMPARTIMENTULUI DE BIOLOGIE CELULARĂ SI MOLECULARĂ al Serviciului de Anatomie Patologică al SJU PITEȘTI. Taxele aferente vor fi încasate de luni și până vineri, la Biroul de informații din Ambulatoriul de Specialitate al unității sanitare.  Zilnic, vor putea fi recoltate 35 de teste. Costul unui test pentru detecția COVID - 19, la cerere, este de 280 de lei.  Programările se pot face on line, pe site-ul instituției.
„Programarea se va realiza obligatoriu nominal (pentru fiecare persoană).Se pot realiza mai multe programări cu aceleași date doar în cazul în care o persoană programează mai mulți membri ai aceleiași familii.
-Pentru progrămari multiple (cu aceleași date de contact) veți fi contactat telefonic pentru confirmare. În lipsa acestei confirmări, programarea dumneavoastră poate fi anulata.
-După realizarea programârii veți primi un e-mail de confirmare în circa 1-5 min (verificați și folderul "spam").
-Plata se va efectua numai în numerar la ambulatoriu de specialitate, în baza confirmării programarii (listată sau electronic).
-Testarea se va efectua la intrare în SJUP (zona UPU).La data și ora programată, pacientul se va prezenta cu dovada achitării contravalorii testului cu actul de identitate precum și copia acestuia.
-Buletinul cu rezultatul testului se transmite electronic prin intermediul adresei de e-mail comunicată de către dumneavoastră, în limba romana, în MAXIM 48 ORE”, se arată pe site-ul Spitalului Județean.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea