Primarul comunei Moșoaia, Ion Necula: „Locuitorii comunei își doresc o administrație transparentă și eficientă”

# Domnule primar să începem cu întrebarea de la care toti cetățenii comunei așteaptă un răspuns: de ce ați plecat de la PSD și ați ales să candidați din partea PNL la alegerile locale?

- Va dați seama că pentru mine nu a fost o decizie ușoară după atâți ani petrecuți în PSD. Este evident că locuitorii comunei Moșoaia își doresc o administrație transparentă și eficientă în care cetățenii să fie ascultați de către conducerea primăriei și nu repeziți, o administrație în care dorințele și necesitățile lor în ceea ce privește dezvoltarea localității să fie luate în considerare și nu o administrație în care un singur om să ia toate deciziile care, de fapt, ne privesc pe toți. Am găsit la PNL Argeș deschiderea și înțelegerea pe care am cerut-o și sunt convins că împreună cu echipa de consilieri vom reuși ca în următorii 4 ani să dezvoltăm comuna Moșoaia ținând cont de nevoile reale ale cetățenilor.
# Legat de dezvoltarea comunei, ne puteți spune în linii mari care este viziunea dumneavoastră?
- Consider că nevoia de dezvoltare a localității este una foarte mare și bugetul local al comunei deși este unul substanțial nu poate asigura fondurile necesare realizării tuturor investițiilor prioritare. Consider că este imperios necesar să găsim surse de finanțare externe, fie că vorbim de fonduri europene sau guvernamentale și aici mă refer la Compania Națională de Investiții sau MDRAP.
# Aveți în plan accesarea de astfel de  fonduri sau sunteți doar la faza de intenție?
- Chiar săptămâna aceasta vom depune la CNI studiile de fezabilitate pentru introducerea rețelei de canalizare în partea a doua a comunei, pentru satele Moșoaia, Lăzărești, Bătrâni și Ciocănăi și Studiul de fezabilitate pentru modernizarea străzii Olteni din satul Smeura. Bineînțeles că este nevoie de mult mai mult, în satul Smeura, limitrof municipiului Pitești, există multe străzi neasfaltate, la fel în satul Ciocănăi, în satele Bătrâni și Lăzărești nu sunt gaze. Trebuie  modernizat iluminatul public în comuna Moșoaia prin montarea de lămpi din stâlp în stâlp. Am început deja această acțiune în satul Ciocănăi și pe strada Prunilor din Smeura și vom continua în toată localitatea deoarece eu nu accept ca Moșoaia să fie ținută în beznă. În mod obligatoriu trebuie să găsim soluții de finanțare pentru a finaliza școala din comună, o construcție începută încă din anul 2011 și lăsată neterminată.  Am efectuat o expertiză tehnică pentru a reactualiza devizul pentru restul de lucrări ce trebuie executate și voi încerca finalizarea investiției deoarece nu putem lăsa clădirea să se degradeze.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea