Preşedintele Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică: „Personalul este epuizat. Este obosit fizic, psihic, moral!”

Membrii Federației Sanitas din România au protestat, săptămâna trecută, în fața Guvernului față de modul în care sunt tratate toate categoriile profesionale din domeniile aflate de mai bine de patru luni în prima linie a luptei cu noul coronavirus.

Câteva zeci de cadre medicale afiliate Federaţiei Sanitas din spitale şi din unităţi de asistenţă socială din Bucureşti au protestat în faţa Palatului Victoria, îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie biologică.Personalul medical a depus câteva zeci de memorii la Registratura Guvernului, principalele două probleme semnalate de sindicaliştii din sistemul sanitar din Bucureşti fiind suprasolicitarea personalului medical implicat în tratamentul bolnavilor sau suspecţilor de covid, dar şi lipsa remunerării acestuia potrivit legislaţiei. S-a solicitat scurtarea turelor de serviciu pentru personalul medical care tratează bolnavi de covid, din cauza suprasolicitării fizice a acestuia, în condiţiile purtării combinezonului de protecţie şi a lipsei aerului condiţionat din unităţile sanitare covid.
„Personalul este epuizat. Este obosit  fizic, psihic, moral, după aceste patru luni. După cum știți, au fost  și colegi din personalul Spitalului Județean care au fost delegați la Spitalul Mioveni. Unii dintre ei au făcut naveta. (…) Astfel,  printre problemele înaintate la Guvern am solicitat modificarea programului de lucru la personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar, care își desfășoară activitatea în secțiile de Infecțioase COVID, în ATI, în UPU-rile spitalelor, de a se modifica programul la șase ore. Să se elaboreze un alt normativ de personal, că cel existent este depășit, nu mai fac față. La suprasolicitarea asta, se mai adaugă și lipsă de personal. Am solicitat și acordarea de zile suplimentare la concediu de odihnă pentru refacerea capacității de lucru… De asemenea, s-a solicitat acordarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual…”, ne-a precizat preşedintele Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică.
Membrii Federației Sanitas, în urma protestului, au fost chemați la discuții cu ministrul Snătății și cu prim-ministrul României. „La momentul actual, (vineri – 24 iulie n. red.) membrii biroului operativ din Federație au fost invitați să participe, marți - 28 iulie, la ora 8.00, la o discuție cu ministrul Sănătății și cu reprezentanții din minister. Ulterior se va stabili o întâlnire la Guvern, cu dl prim-ministru”, ne-a mai precizat Doina Fănică.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea