Cinci primari argeșeni au fost confirmați cu COVID-19

# Edilii de la Valea Iașului, Brăduleț, Slobozia și Pietroșani - externați, iar cel de la Mălureni, încă în spital

# Petre Funie: „Am stat două săptămâni și două zile în terapie intensivă” # Nicolae Barbu: „Atât eu, cât și soția am fost depistați cu COVID” # Florian Bucălie: „E un virus care te pune jos, cât ești de mare!”

Mai mulți primari din Argeș au fost diagnosticați cu COVID-19, în ultima perioadă. Cinci edili au fost internați pentru recuperare în spitalele din județ sau din  Capitală. Unul singur mai este sub tratament în spital, în acest moment, ceilalți fiind externați. Primarii argeșeni depistați cu noul coronavirus sunt: Nicolae Barbu – Valea Iașului, Eugeniu Pătru – Pietroșani, Petre Funie – Slobozia, Florian Bucălie – Mălureni și Evlampie Alecu – Brăduleț.

Petre Funie: „ Virusul ăsta există, feriți-vă de el!”

Primarul de la Slobozia, Petre Funie, a trecut printr-o situație foarte delicată, după diagnosticarea cu COVID-19. După confirmare, acesta a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Pitești, fiind transferat apoi, de urgență, la Spitalul Colentina din București. A fost externat săptămâna trecută, fiind declarat vindecat. Vădit emoționat, ca urmare a situației grele prin care tocmai a trecut, edilul ne-a precizat următoarele: „„M-a luat cu frisoane și nu mai aveam putere. Am chemat ambulanța și apoi am făcut testul. Inițial, am fost internat la Județean, după care am fost  transferat la Colentina. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat și am scăpat. Am ieșit negativ și am fost externat.  Acum aștept să mă refac. Am stat două săptămâni și două zile la terapie intensivă. Numai cu puterea lui Dumnezeu am putut să fac față. Mulțumesc echipelor de medici, atât de la Pitești, cât și de la Spitalul Colentina. Niște oameni deosebiți, aleși de Dumnezeu să fie acolo. (…)Virusul ăsta există, feriți-vă de el!”, a precizat primarul Petre Funie.

Nicolae Barbu: „Am fost internat patru zile la Spital la Valea Iașului, după care am fost transferat la „Victor Babeș”

Nicolae Barbu, primarul de la Valea Iașului, a fost externat din spital pe 7 august, după 15 zile petrecute în saloanele unităților medicale. Edilul a fost internat, inițial, la spitalul din localitatea pe care o gospodărește, alături de soția sa și ea confirmată cu noul coronavirus. Pe fondul unor complicații, provocate de creșterea glicemiei, primarul a fost transferat la „Victor Babeș”, pentru investigații suplimentare.
„Primele simptome au fost undeva în data de 20 iulie. Pe 22 iulie, m-am hotărât, împreună cu soția, să mă duc să-mi fac un test.  Următoarea zi am primit rezultatul că suntem pozitivi amândoi. Ne-am internat la spital la noi, la Valea Iașului pentru că este spital care tratează astfel de boli. Am stat din 24 până pe 27, după care am fost transferat la Victor Babeș, la București, pe fondul unui diabet pe care nu l-am avut niciodată. S-a declanșat acum, cu ocazia asta. Mi-a crescut glicemia pe la vreo 400. Și de aici a fost un pic de agitație. Am ajuns pe mâini foarte bune la București, oameni deosebiți .Uite că astăzi, pe 7 august, după două teste negative, urmează să mă externez. Nu am avut o agresivitate deosebită a bolii. Acum mă simt destul de bine. E adevărat că după 15 zile de spital ești un pic slăbit. Experiența este că trebuie să ne protejăm, să înțelegem că nu este glumă, că este în interesul nostru și a celor din jurul nostru să ne protejăm reciproc”, ne-a precizat primarul Nicolae Barbu.
Și soția edilului urmează să fie externată din spital în perioada următoare. „Soția a rămas la Spital la Valea Iașului având o formă mult mai ușoară. Ea încă nu s-a externat pentru că la noi la Argeș, merg mai greu cu probele. La noi la Argeș ajung pe la Mioveni, pe la Câmpulung și durează vreo 2-3 zile  până când se face o probă. Cam asta  e diferența . În rest, soția se simte bine. A avut decât ceva probleme cu gâtul, dureri în gât. În vreo 2-3 zile va veni și ea. Surprinzător este că mă gândeam că o voi găsi eu acasă, dar mă va găsi e ape mine”, a mai precizat edilul.
În această perioadă, Primăria de la Valea Iașului a fost condusă de consilierul Emil Gorunescu, care a avut atribuții de primar.  „Activitatea la Prrimărie a mers normal. Am avut, într-adevăr,  nouă colegi care au stat și ei două săptămâni în izolare la domiciliu, cei cu care am venit eu în contact în ultimele zile. Primăria a funcționat, un pic mai firav. Am avut contabila, secretara, un consilier ales, așa cum prevede legea,  care mi-a ținut locul pentru că și viceprimarul care a venit în contact cu mine, a fost în izolare. Practic, locul a fost ținut de un consilier, Gorunescu Emil, cu atribuții de primar în această perioadă. Luni mă întorc la muncă să pun lucrurile la punct”, a mai spus primarul Nicolae Barbu.

Evlampie Alecu: „Am fost internat 21 de zile”

Conducerea Primăriei Brăduleț a fost afectată de COVID-19. Atât primarul Evlampie Alecu, cât și viceprimarul Ion Stan au fost confirmați cu noul coronavirus, fiind  internați la Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Andrei" de la Valea Iaşului. Recent, după trei săptămâni petrecute sub tratament în spital, cei doi au fost externați fiind declarați vindecați.
„Am fost externat de o săptămână și ceva. Viceprimarul a fost externat cu o zi înaintea mea. De luni (10 august n. red.) revin la muncă. Am fost răcit la plămâni. M-au prins ploile, când au fost inundații. S-au uscat hainele pe mine și apoi am răcit. M-am dus pe picioarele mele la medic la Curtea de Argeș. Mi-a luat probe, apoi s-a confirmat. Am fost internat la spital la Valea Iașului. Am fost internat 21 de zile. A durat ceva până au venit rezultatele. La Spital la Valea Iașului sunt oameni foarte deosebiți. Toți oamenii sunt tratați la fel”, ne-a precizat primarul Evlampie Alecu.

Florian Bucălie: „Să se ferească toată lumea, că nu e de joacă cu ăsta, credeți-mă”

Primarul de la Mălureni, Florian Bucălie, a rămas singurul edil din județul Argeș internat în spital după ce a fost confirmat cu COVID-19. „Sunt internat la Spitalul din Mioveni. Astăzi ( vineri, 7 august  n. red.) este a 13-a zi de internare. Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Am avut tuse, am zis că e o răceală. Am avut simț, miros, gust. Am făcut testul și a ieșit pozitiv. Acum mă simt bine, față de cum mă simțeam la început. Să se ferească toată lumea, că nu e de joacă cu ăsta, credeți-mă! E un virus care te pune jos, cât ești de mare!
Tot săptămâna trecută, conform surselor nostre, a fost externat din spital,  după ce s-a vindecat de COVID, și primarul de la Pietroșani, Eugeniu Pătru.

 


Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea