Soția deputatului Andrei Gerea obligată de instanță să plătească 12 milioane de lei pentru firma pe care a băgat-o în faliment

# Aceasta a declarat apel împotriva sentinței # Gerea - moștenire de 200.000 de euro, în acest an

Faliment cu cântec pentru firma familiei Gerea – Valahia Investments SRL Piteşti, fost dealer local/regional HONDA. Ayten Guler, soția deputatului argeșean Andrei Gerea, a fost obligată să plătească aproximativ 12 milioane de lei printr-o decizie judecătorească. Pe 18 iunie, Tribunalul Specializat Argeș a admis cererea de atragere a răspunderii pentru intrarea în insolvenţă a societății și a obligat-o, printr-o decizie executorie, pe Ayten Guler Gerea (fost administrator al firmei) să aducă la masa credală a debitorului suma de 11.883.147,41lei.

„Admite cererea. Obligă pârâtul să suporte din averea proprie şi să aducă la masa credală a debitorului suma de 11.883.147,41lei. În temeiul art 5 alin 1 lit a şi alin 3 din OG 39/2015, se va comunica Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice de la domiciliul pârâtului extras de pe dispozitivul prezentei hotărâri în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive. În temeiul art 169 alin 9 din Legea 85/2014 prezenta hotărâre se va comunica, din oficiu, Oficiului National al Registrului Comertului. Executorie. Cu cale de atac numai apelul în termen de 7 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul specializat Argeş. Pronunţată la data de 18.06.2020 prin punerea solu?ței la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotărârea instanței. Soția deputatului argeșean a declarat apel, iar dosarul urmează să se judece la Curtea de Apel Pitești. Până în acest moment, instanța nu a stabilit primul termen de judecată.
Deţinută de Andrei-Dominic Gerea, dar administrată de soţia sa Ayten Guler Gerea, Valahia Investments SRL a solicitat direct, în octombrie 2016, deschiderea procedurii de faliment în formă simplificată.  Solicitarea a fost admisă pe 19 octombrie 2016, de judecătorul Tribunalului Specializat Argeş. Următorul termen al dosarului de insolvență a fost stabilit pe 23 septembrie.

 

Averea fostului ministru Andrei Gerea. În 2020 a primit o moștenire de 200.000 de euro

Andrei Dominic Gerea este deputat din 2004, fost ministru al economiei în cadrul celui de-al doilea cabinet Ponta și ministru-delegat pentru energie și IMM în cel de-al 4-lea guvern Ponta. Gerea este, în prezent, membru al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal). Asta după ce anterior a mai trecut pe la PNL, ALDE sau Restart România.  Potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă de parlamentarul argeșean  în data de 22 iunie 2020, acesta deține alături de soție o casă de 220 mp situat în Ștefănești (Argeș), care este ipotecată, și un apartament de 130 mp situat în București., dobândit în 2020 prin moștenire/vânzare-cumpărare. De asemenea, acesta mai deține un alt apartament de 150 mp, din anul 2014, tot în București.

Familia Gerea deține și un teren agricol de 5 hectare, dobândit în 2014 prin moștenire, în Viziru – Brăila.  Tot la capitolul moștenire,  Andrei Gerea a primit în 2020 suma de 200.000 de euro, după cum a menționat în declarația de avere. Ca deputat, acesta a avut un venit anual de 153.312 lei. În schimb Ayten Guler  Gerea, soția sa, este consilier director general adjunct la Transgaz și consultant marketing la societatea Romaqua SA.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea