Argeșean amendat abuziv de două ori, în aceeași zi, pe o distanță de câțiva kilometri

# Acesta a contestat procesul verbal

Nu de puține ori, polițiștii au reușit să ne șocheze după ce ne-au oprit în trafic, profitând în mod abuziv de statutul și dreptul lor. Așa s-a întâmplat și cu argeșeanul Ion M., care a fost oprit de oamenii legii, săptămâna trecută, de două ori în aceeași zi, pe o distanță de câțiva kilometri, între Moșoaia și Poiana Lacului. Totul a pornit pe raza comunei Moșoaia, unde șoferul, însoțit în mașină de soția sa, a fost oprit de un filtru de poliție, de la postul de poliție din localitate, sub pretextul că nu a avut centură.

A urmat o confruntare verbală între șofer și polițist pe tema centurii, conducătorul auto susținând că avea centura pusă. Câștig de cauză a avut omul legii, care i-a dat o penalizare cu două puncte-amendă.
Dar povestea nu s-a încheiat aici, urmând un abuz al polițiștilor de la Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului. Din câte se pare, polițistul din Moșoaia, deranjat de comportamentul șoferului, și-a sunat colegii din Poiana Lacului pentru a-l opri din nou pe conducătorul auto respectiv. Zis și făcut! În apropiere de podul de la Poiana Lacului, argeșeanul Ion M. a fost oprit în trafic, din nou, de un alt polițist, de această dată sub pretextul că a depășit pe linie continuă. S-a ales cu suspendarea permisului de conducere timp de 30 de zile și o nouă amendă. Mai mult, agentul de poliție Petre N. nu a avut niciun martor la întocmirea procesului verbal de contravenție. Conducătorul auto susține contrariul precizând că nu a depășit pe linie continuă.
„Am fost oprit în Moșoaia de un filtru de poliție, care m-a amendat pe motiv că nu purtam centură. Am încercat să le explic că purtam centura, dar degeaba... După ce am fost amendat, mi-am continuat drumul. Când cobori din Moșoaia să intri în Poiana Lacului este o coastă. În curbă este linie continuă, apoi discontinuă, iar în cele din urmă până în pod este din nou continuă. Am depășit o mașină pe linie discontinuă și m-am băgat în coloana de mașini. Din toată coloana de mașini aflată acolo, polițistul m-a oprit doar pe mine spunându-mi că am depășit pe linie continuă. Am încercat să îi explic că nu am făcut acest lucru, dar degeaba. Precizez că polițistul era singur, întocmind procesul verbal fără martor, deși putea să oprească și un alt autoturism din fața mea, mai ales că atunci era o coloană de mașini. Mi-a suspendat permisul de conducere timp de 30 de zile și am fost amendat, din nou”, mărturisește conducătorul auto.

 

„O să fac pângere penală împotriva celor doi agenți”

Șoferul susține că polițistul de la Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului a fost sunat special de către colegul său de la Postul de Poliție Moșoaia pentru a-l amenda. Mai mult, agentul de poliție chiar i-ar fi mărturisit acest fapt după încheierea procesului verbal de contravenție. „O să contest acest proces verbal. Sunt curios cum o să se apere în instanță?! Nu are martori, nu are nimic. Mi s-a luat permisul și am fost amendat doar că așa a vrut  el. A fost un abuz din partea lor.  După ce a încheiat procesul verbal de contravenție și mi-a dat dovada de circulație pentru 15 zile, polițistul chiar a recunoscut că a fost sunat de colegul său de la Moșoaia pentru a lua o măsură împotriva mea. Am dovezi! O să fac plângere penală împotriva celor doi agenți. Nu e normal acest abuz al polițiștilor!”, ne-a mai precizat argeșeanul.
Mai mult, pe dovada de circulație primită ca urmare a suspendării permisului nu este menționat de agentul constatator faptul că a depășit pe linie continuă, ci doar că nu a respectat regulile privind manevra de depășire: „A condus auto marca A.... cu nr de înmatriculare AG-xx-xxx fără a respecta regulile privind manevra de depășire”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea