Prima unitate medicală de stat din România de după Revoluție a împlinit un an

# Spitalul din Mioveni – servicii medicale pentru un areal de cca 100.000 de persoane # Ion Georgescu, primar: ”Aprecierile pacienților ne vor fi ca o notă pentru implicare!”

La 5 septembrie 2019 s-a deschis o unitate, în Argeș, pe care mulți au crezut-o imposibil de realizat. Construirea  Spitalului Orășenesc Mioveni, conform  celor mai exigente norme europene în domeniu, dotarea cu aparatură medicală de top și implementarea unor tehnologii medicale moderne reprezintă cel mai important proiect realizat în Mioveni în cei 30 de ani de existență ai acestui oraș industrial.

Spitalul are 6 etaje (S+P+6), 250 paturi, 6 sectii și numeroase compartimente specializate, fiind dotat cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixe si mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive, dar și cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer  către fiecare etaj, separat. Din punct de vedere al serviciilor medicale prestate, Spitalul Orășenesc Mioveni oferă servicii medicale diagnostice, terapeutice, de expertiză, de consiliere, preventive și de recuperare, acordate în mod sistematic într-o varietate de specialități medico-sanitare care își desfășoară activitatea într-o structură organizatorică vastă, compartimentată în secții, sectii clinice și laboratoare.

Siguranța pacientului este pe primul loc

Construcția în sine, proiectarea și circuitele din blocul operator fac în așa fel încât orice risc de infectie nosocomială să fie redus la zero. Suprafețele sunt ușor de dezinfectat și de întreținut. Manevrabilitatea ușilor de acces și a echipamentelor, instalația de ventilație și climatizare reduc aproape la zero riscul de infecții nosocomiale. Pentru  limitarea accesului personalului neautorizat, a membrilor familiilor pacienților pentru evitarea contaminării cu viruși și bacterii care pot fi purtate de persoanele din afara spitalului, fiecare intrare în sectiile sinstituției este separată de celelalte uși cu dispozitive electronice de control acces și filtre de siguranță, monitorizate video precum și cu sisteme de ventilație proprie cu aport de aer proaspăt care filtrează aerul la o puritate de 99.99% datorită sistemului avansat HEPA.  Clădirea beneficiază de cele mai noi și moderne echipamente de încălzire, cu o autonomie ridicată și consum de energie redus. 25% din necesarul de energie este produsă eco, prin panourile montate pe acoperiș la ultimul etaj. Având în vedere că în orașul Mioveni își desfășoară activitatea și platforma nucleara FCN-ICN, spitalul a fost dotat și cu o cameră specială de decontaminare și un adăpost antiatomic de 225 metri pătrați, cu o capacitate de 100 persoane. În caz de urgențe majore sau alte pericole, spitalul are 11 căi de evacuare pentru personal și pacienți, din care patru la subsol. Totodată se regăsesc două generatoare și două UPS-uri care vor asigura funcționarea pentru 48 de ore în caz de avarie, fără sa fie afectată activitatea. Spitalul a fost conceput sa reziste la cutremure de până la 9.4 grade Richter. Are, de asemenea, un adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, ce poate găzdui 100 de persoane. Clădirea poate funcționa independent timp de 48 ore cu energie electrică și apă, din resurse proprii, în caz de calamitate.

Ion Georgescu, primar: ”Aprecierile pacienților ne vor fi ca o notă pentru implicare!”

Primar Ion Georgescu: Pentru comunitatea noastră, vă dați seama, a însemnat un obiectiv foarte, foarte important. Un obiectiv realizat cu greu, cu sacrificii. Regretul meu este că, încă, din cauza pandemiei, nu este funcțional la întreaga capacitate. Starea de Urgență a dus la anularea a numeroase concursuri, așa încât nu avem, deschise, toate compartimentele. Ca idee, însă, la nivelul zilei de 3 septembrie, avem  515 persoane vindecate, aici, la Mioveni, de COVID, persoane  care au fost externate. Efortul financiar a fost, de la începutul pandemiei de cca. 3 milioane de euro, bani ce au proveniți  NUMAI din bugetul local.
Ca să ne întoarcem, însă, la spital, vă dați seama că, atât pentru mine, cât și pentru toți cei care am muncit pentru obiectiv, este o satisfacție greu de măsurat. Singurul spital de stat construit în ultimii 30 de ani! Sperăm ca personalul medical ce urmează să mai vină, să aprecieze condițiile occidentale asigurate, tehnologia în pas cu vremurile care deja există în dotare. Sperăm ca pacienții să fie mulțumiți, oamenii din comunitatea noastră să nu mai fie nevoiți să plece pe drumuri, până la București sau în alte centre medicale din țară.
Acum, la aniversarea unui an, le doresc tuturor să fie sănătoși, personalului medical – să facă performanță, iar aprecierile pacienților să ne fie, tuturor, o notă pentru implicare!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea