În plină pandemie, Dan Manu a alocat 20.000 de euro pentru desfășurarea festivalului ”Sigiliul Romei în Argeș”

Weekend-ul trecut s-a desfășurat, la  Castrul Jidova din Câmpulung, cea de-a VI-a ediție a Festivalului cu specific roman “Sigiliul Romei în Argeş”.  Eveniment desfășurat în plină pandemie și pentru care Dan Manu, președintele CJ Argeș,  a alocat suma de 20.000 de euro, s-a desfășurat în acest an sub semnul „termometrului”. Înainte de a lua parte la demonstrațiile de tehnică militară romană/dacică, la prezentarea meșteșugurile antice sau la luptele cu gladiatorii, participanții la eveniment au trebuit să treacă proba „temperaturii”.  Accesul la festival a fost gratuit, iar spectatorii prezenți au trebuit să respecte distanțarea socială, fiind incluși și într-un triaj epidemiologic.
Desfășurat weekend-ul trecut, evenimentul  a avut menirea de a face o incursiune în istorie și de a captiva publicul cu numeroase surprize și reprezentații. În acest an, festivalul cu specific roman ”Sigiliul Romei în Argeș” s-a desfășura pe parcursul unei zile și a constat în desfășurarea mai multor activități în aer liber în incinta castrului, prin intermediul cărora turiștii au avut posibilitatea de a face o incursiune în istorie, de a înțelege ambele culturi (romană și dacică) cât și utilitatea castrului Jidova în sistemul de fortificații de pe Limesul Transalutan.
Evenimentul a fost aprobat de conducerea Consiliului Județean încă din luna iulie. Pe 23 iulie, administrația județeană a alocat, prin achiziționare directă, societății SC Compas Studio SRL organizarea festivalului cu specific roman "Sigiliul Romei în Argeș". Deși în acea perioadă județul nostru se afla în top în privința cazurilor noi de coronavirus, acest lucru nu l-a împiedicat pe Dan Manu să aloce suma de aproximativ 20.000 de euro, conform SEAP, pentru organizarea evenimentului.  De asemenea, în suma alocată, urmează a se desfășura pe parcursul lunii octombrie, la Pitești, și o Sesiunea Națională de Comunicări Istorice. „Evenimentul Sesiunea Națională de Comunicări Istorice ”Ecosinteze și etnosinteze carpatine” va avea loc în județul Argeș alături de vizitatori și specialiști din muzeele românești. De la bun început, caracterul evenimentului va fi unul național, toate zonele țării fiind reprezentate prin muzee, institute de cercetare sau universități participante. În cadrul Sesiunii Naționale de Comunicări Istorice ”Ecosinteze și etnosinteze carpatine”, sunt invitați studenți din diverse centre universitare (Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, Craiova, Târgoviște, Constanța, Sibiu etc.), academicieni, profesori universitari, cercetători științifici, muzeografi, restauratori, oameni de cultură. Prin această sesiune de comunicări istorice vom urmări realizarea unui mediu propice pentru prezentarea rolului de realizare de către studenți și cercetători precum și valorificarea în scop turistic a trecutului istoric al monumentului (Castrul Roman de la Jidova)”, se arată în descrierea achiziției, pe SEAP.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea