Peste 11.000 de elevi argeșeni au nevoie de tablete sau internet

# Numărul elevilor care nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de internet aproape s-a dublat față de statistica realizată în aprilie

Licitația Ministerului Educației pentru tabletele școlare promise la începutul verii nu s-a finalizat nici acum, cu o săptămână înainte de începutul școlii în context pandemic. Doar trei dintre cele 9 loturi de tablete pentru elevi au fost adjudecate, conform site-ului edupedu.ro. Mai precis au fost adjudecate doar 82.826 de tablete școlare din cele 250.000 anunțate.  O parte dintre ele va ajunge și în Argeș.

Câștigătoarea licitației pentru cele 3 loturi este compania Orange. În total, Orange a ofertat 41.313.608,8 RON, fără TVA, pentru 82.826 de tablete, deci valoarea unei singure tablete cu conexiune la internet timp de 2 ani este de 498,8 lei. Valoarea ofertată și declarată câștigătoare pentru cele trei loturi, potrivit ONAC este următoarea:
- Regiunea București-Ilfov – 5.698.790 RON pentru 11.425 de bucăți
- Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) – 17.145.751,20 RON pentru 34.374 de bucăți
- Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) – 18.469.067,60 RON pentru 37.027 de tablete.
„În videoconferința pe care am avut-o cu doamna ministru, ni s-a precizat că o parte dintre tablete va ajunge și în Argeș. Nu știu exact numărul acestora, dar este o veste extraordinară”, ne-a precizat inspector școlar general adjunct Cătălina Dumitrașcu (foto), de la ISJ Argeș.
Legat de numărul de elevi argeşeni care nu au posibilitatea de a urma cursurile online, din cauză că nu dispun de dispozitive (computer, laptop, telefon) sau de internet, acesta  aproape s-a dublat, față de statistica realizată de ISJ Argeș în luna aprilie. Reamintim că în perioada stării de urgență, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Argeș s-a stabilit că aproximativ 6000 de elevi  nu participă la lecțiile online pentru că fie nu dispun  de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de Internet, fie provin din familii numeroase care dispun de un singur device și atunci nu toți copiii au acces, în același timp, la activități. Recent, ISJ Argeș, conform celor precizate de inspector școlar general adjunct Cătălina Dumitrașcu, a realizat o nouă statistică, rezultând că peste 11.000 de elevi argeșeni nu au posibilitatea de a urma cursurile online, din motivele prezentate mai sus. Totuși, reprezentanții ISJ Argeș au dubii vizavi de numărul real al celor care chiar au nevoie de aceste dispozitive.
„A fost realizată o nouă statistică. Numărul solicitărilor a crescut. Sunt peste 11.000 de elevi care ar avea nevoie de aceste dispozitive sau de internet”, a mai adăugat Cătălina Dumitrașcu.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea