Cristian Gentea: "Voi face din Lunca Argeşului cel mai mare parc de distracţii din regiune"

PROIECTUL LUI CRISTIAN GENTEA PENTRU PITEȘTI! #AICI VREI SĂ TRĂIEȘTI!

# Terase # Restaurante # Cafenele # Zone de barbeque şi picnic # Locuri de joacă # Tiroliene # Cinematograf în aer liber #  Zonă de concerte # Piste pentru biciclişti

Malurile Argeșului oferă o oportunitate imensă de infrastructură pentru agrement, sport și HoReCa

Startul a fost dat - în ciuda numeroaselor greutăți (niciodată făcute publice)- de administrațiile precedente prin realizarea primul tronson de parc: Lunca Argeșului 1.o zonă în care mii de piteșteni își petrec timpul săptămânal de câțiva ani încoace.

Administrațiile care “nu au făcut nimic” și “nu au accesat fonduri europene” au transformat o zonă de vegetație moartă și gropi necontrolate de gunoi într-un centru verde de 23 de hectare, cu piste pentru bicicliști, locuri de joacă, teatru în aer liber, teren de sport, zone de promenadă și relaxare. Realizarea și finanțarea din bani europeni a unui asemenea parc durează timp și presupune multă muncă birocratică și fizică. Cine vă spune că face în fiecare an o Luncă, visează sau vă consideră naivi.

Eu nu îmi construiesc însă campania vorbind despre ce au făcut sau nu au făcut alții sau povestind cum aș fi făcut eu mai mult. Mi-o construiesc angajând proiecte publice concretemenite să marcheze evoluția Piteștiului și updatarea lui la cerințele noi ale populației. La loc de cinste printre aceste cerințe se număra spațiile verzi și oportunitățile de agrement, de timp dedicat familiei și copiilor, de sport în aer liber, de distracție și nightlife.

Vă propun așadar să reinventăm împreună conceptul de centru al Piteștiului, nu pe criterii geografice, ci pe criterii legate de oportunități!

Transformăm MALUL ARGEȘULUI în CEL MAI MARE PARC DIN REGIUNE!

► Un ansamblu de 53 hectare de spațiu verde, cu numeroase componente dedicate sportului, zone de barbeque și picnic, locuri de joacă, zone pentru seniori, tiroliene, cinematograf în aer liber, zonă de concerte.Pe malul Argeșului, în Luncă.

► O arie semnificativă dedicată industriei HoReCa, acolo unde se poate vorbi despre un centru al distracției, despre o zonă dedicată restaurantelor, puburilor, cafenelelor, cluburilor. Departe de centrul urban efectiv, care nu permite din punct de vedere tehnic un asemenea buchet  de locații grupate și unde acestea ar putea deranja locatarii din zonă.

▼ CUM DĂM VIAȚĂ ACESTUI PROIECT?

Extindem Lunca 1, prin încă două parcuri de mare anvergură, pe lungimea malului drept al Argeșului,  până aproape de granițele orașului nostru cu Bascovul. Lunca 2 și Lunca 3 vor întregi un ansamblu de care Piteștiul are nevoie și care va deveni atractiv inclusiv pentru oameni și familii tinere din afara orașului și județului.

Realizarea se va face în două etape: un tronson care va pleca de la granițele actualului parc până în zona fabricii Send 92  (22 hectare) și cel de-al doilea tronson(8 ha),care va merge mai departe de zona Send 92, către locația cunoscută ca Fabrica de Matrițe Dacia.

Ambele vor transforma suprafețe uriașe de teren degradat în spațiu verde, cu numeroase dotări și gândit să asigure oportunități de timp liber.

La finalul proiectului, Lunca Argeșului va cumula 53 de hectare dedicate piteștenilor de toate vârstele și va fi, conform datelor din acest moment, cel mai mare parc din regiune!Valoarea estimată pentru ambele proiecte, finanțabilă din bani europeni, este de aproximativ 8 milioane de euro.

CE REALIZĂM ÎN COMPONENTA DE PARC?

►Sistem de alei pietonale secundare și terțiare pentru plimbare și jogging

►Sistem complex de piste dedicate bicicliștilor

►Zone verzi amenajate: suprafețe de gazon, zone cu plantații floricole si erbacee, arii cu plantații arbori și arbuști, gard viu la limita locurilor de joaca

►Spații pentru odihnăși relaxare, prevăzute cu mobilier urban

►Zonă de odihnă și activități pentru vârstnici, cu mese pentru table și sah, bănci, pergole și spații verzi

►Locuri de joacă pentru copii dotate cu structuri modulare proiectate special pentru desfășurarea activităților educative si recreative

► Alte spații de joacă, amplasate în zone diferite ale parcului, dedicate și amenajate pentru diferite grupe de vârstă: între 2 și 6 ani, respectiv între 6 și 12 ani

►Skatepark de 500 mp - un ansamblu destinat vieții sportive a tinerilor și adolescenților prin exersarea activităților sportive de către skateri, BMX-ri și roleri

►Tirolianăamplasată pe zona de gazon

►Zone speciale pentru sport, prevăzute cu  mese de tenis, piste pentru biciclete si role, teren sintetic multifunctional,  zona fitness adulți

► Zone dedicate exercițiilor de tip parkour

►Zonă debarbeque și picnic, amenajată sub formă unor construcții individuale, dotate cu mese și băncuțe

►Zona special amenajată pentru câini

►Dotări generale precum:WiFi gratuit, rasteluri de biciclete, cișmele,sistem de irigații și sistem de iluminat, cabine pentru paza umană și sisteme de supraveghere video, toalete publice, coșuri de gunoi etc.

CE REALIZĂM ÎN COMPONENTA DE HoRoCa?

Realizăm un complex de locații HoReCa (cu specific diferit, dar cu aspect unitar), menit să răspundă tuturor preferințelor în domeniu: de la restaurante de tip fine-dining la pizzerii, de la pub-uri la taverne cu specific, de la cafenele și braserii la cluburi cu  destinație denight-life.

Primăria va asigura toată infrastructura necesară unei asemenea zone de business, urmând ca locațiile să fie concesionate către operatorii HoReCa și să transforme Lunca în noul centru al Piteștiului și, de ce nu?, într-o atracție pentru tinerii și familiile din regiune!

Răspundem, astfel, nevoii de relaxare și de party a unor generații întregi, în mod civilizat și unitar.  Generăm pentru piteșteni posibilitatea de a alege, în orice moment al zilei sau serii, unde să petreacă timp cu prietenii, unde să-și organizeze evenimentele sau să bea o cafea când copiii se joacă în parc.

Am plecat cu această idee și cu acest angajament de la întâlnirile pe care le-am avut cu reprezentanții acestei industrii puternice a Piteștiului și este o componentă a marelui proiect Lunca în care cred cu tărie și în care văd o soluție concretă de a avea, la Pitești, un centru de distracție și restutante care să ne determine că petrecem timpul liber ACASĂ, nu ÎN CASĂ.

Acesta este proiectul meu pentru LUNCA ARGEȘULUI, un proiect de mandat, dar – la finalul căruia – întreaga zonă nu va mai semăna cu nimic din ce ne amintim odată!

Cristian Gentea

# OM de cuvânt # PRIMAR DE CUVÂNT




 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea