Groupe Renault a oferit 50 de tablete cu internet școlilor din Argeș

Săptămâna trecută, în Sala de consiliu a I.Ș.J. Argeș, a avut loc o acțiune importantă pentru comunitatea educațională din județ, derulată în cadrul parteneriatului dintre I.Ș.J. Argeș și Groupe Renault România.  Este cunoscut faptul că, Groupe Renault România, susține proiecte de implicare în comunitate care corespund strategiei de responsabilitate socială corporativă, prin inițiativa MOBILIZE sub sloganul  “Ne mobilizăm pentru o lume mai bună”.

 

Astfel, ”pentru o lume mai bună”, societatea a donat 50 de tablete utilate cu programe esențiale pentru desfășurarea activităților online,  cu abonament la internet timp de 12 luni, elevilor din liceele tehnologice, cu precădere celor din școlile profesionale. Această donație vine să puncteze și să continue sprijinul pe care Fundația Dacia Groupe Renault l-a oferit constant învățământului profesional și profesional dual din Argeș.
”Situația prin care trece societatea nu permite, așa cum ne-am dori, desfășurarea unui proces educațional firesc în toate localitățile și școlile din județ. În condiții de criză epidemiologică, implicarea în comunitatea în care activează, nu face altceva decât să sporească starea de bine a acesteia și a elevilor.
Acțiunea vine în sprijinul nevoii elevilor de a participa la un tip de învățare care să alterneze învățarea online cu cea tradițională, față în față.  Fiecărui  elev trebuie să-i  asigurăm  dreptul fundamental la educație, indiferent de mediul socio-economic din care face parte.”
Orice demers este benefic în susținerea educației. Educația este ceea ce aduce plus valoare în societate șu cu atât mai mult însocietatea contemporană.
Acesta este mesajul comun al reprezentanților celor două instituții implicate: Elena Liliana Murguleț (foto), inspector școlar general al I.Ș.J. ARGEȘ și Christophe Dridi, director Groupe Renault.
Pe de altă parte, s-a evidențiat disponibilitatea Groupe Renault, prin vocea domnului director, de a susține, sub diferite forme, elevii din comunitățile defavorizate care se dovedesc, pe de altă parte, și performanți la învățătură.
La eveniment au participat cei 10 directori ai următoarelor unități de învățământ:
Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni
Liceul Tehnologic ”Astra” Pitești
Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu” Pitești
Liceul Tehnologic ”Dinu Brătianu” Ștefănești
Liceul Tehnologic Auto Curtea de Argeș
Liceul Tehnologic ”Petre Ionescu Muscel” Domnești
Colegiul Tehnic Câmpulung
Liceul Tehnologic Auto Câmpulung
Liceul Tehnologic ”Victor Slăvescu” Rucăr
Liceul Tehnologic ”I.C.Petrescu”  Stâlpeni
Aceștia, pe lângă mulțumiri,  au prezentat și alte proiecte comune, derulate cu investitorul francez.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea