Primăria Hârseşti dată în judecată de firma Beto Construct Argeş S.A.

# Obiectul litigiului: o datorie de peste 75.000 ron, veche de  aproape un an # Primarul comunei, Ioana Pircan: „eu nu sunt de vină…” Un nou episod al tristei economii de piaţă româneşti - şi argeşene - tinde să se consume pe treptele instanţelor de judecată. Este vorba de un litigiu între apreciata firmă S.C. Beto Construct Argeş S.A. şi Primăria Comunei  Hârseşti. Litigiu născut datorită refuzului (sau incapacităţii) primăriei să plătească o datorie de peste 750 milioane lei vechi firmei de construcţii.  Totul a început cu un contract al cărui obiect l-au constituit lucrări de reparaţii drumuri „Acoperire superficială a drumurilor pietruite”, contract semnat la începutul lunii august anul trecut, deci acum aproape un an. Firma Beto Construct s-a obligat, prin acest contract, să finalizeze lucrările de reparaţii în 3 luni, adică până la începutul lui noiembrie 2009. termen „nerespectat” de Beto Construct, deoarece lucrările au fost finalizate în timp record, adică undeva la începutul lunii septembrie. La recepţia lucrărilor primăria nu a avut nicio obiecţie, dovadă a faptului că ele au fost executate conform devizelor întocmite şi aprobate. Şi de aici au început problemele.
Beto Construct facturează, în data de 02.09.2009, lucrările prestate către Primăria Hârseşti. Factură la care numai TVA-ul de plată este de peste 100 milioane de lei vechi. Primăria… nici pomeneală să vireze vreun leu până în momentul de faţă. După nenumărate telefoane şi intervenţii, patronul firmei, Dl. Ion Micu, a urmat calea legală: notificare şi acţionare în judecată. Am stat de vorbă şi cu primarul comunei, Dna Ioana Pircan (foto). Iată ce ne-a declarat aceasta:
R. Bună ziua, suntem de la ziar. În ce stadiu sunteţi cu problema reabilitării drumurilor? Ştim că aveţi o problemă financiară nerezolvată cu firma Beto Construct. Cum staţi? Am înţeles că patronul e nemulţumit…
Primar: Păi e nemulţumit. Acum un an a venit… pentru drumuri. A zis „nu vă interesează de bani, ne descurcăm noi”. Şi nu ne-am mai descurcat nici cu bani nici fără bani.
R. Da, însă aveţi semnat un contract cu dânsul…
Primar: Păi am semnat pe baza asta, că a zis că se descurcă… eu nu am bani. O să le dau lunar 25-30 de milioane că încolo altă posibilitate n-am
R. Dacă le daţi 25 de milioane pe lună înseamnă că durează vreo doi ani până închideţi datoria, că e vorba de 750 de milioane
Primar: Ei, ne-o mai da şi nouă pe la vreo rectificare
R. Am înţeles… văd că v-a trimis şi o notificare şi am văzut că doreşte să vă dea şi în judecată
Primar: Pe 4 august, nu ştiu când mergem la judecată, că ne-a venit şi citaţia…Eu sunt de acord că am bani să le dau, dar nu trebuia dumnealor să se angajeze că fac rost de bani, că se descurcă şi o să primesc bani.
R. Aşa a zis domnul patron de la Beto că se descurcă şi face dânsul rost?
Primar: Da, da, aşa a zis… că nu e o problemă banii, că se descurcă. Eu nu sunt de vină. Adică sunt că nu pot să le plătesc. Dumnealor probabil că se bazau pe ceva, promisiuni… după aia nu s-a mai putut, criza a înaintat …
R. Vă mulţumim.

Nu putem spune că discuţia cu edilul comunei a fost edificatoare. Cum poate cineva să creadă că o firmă de construcţii se poate angaja să „facă rost de bani”? Cum poate un primar, dacă patronul firmei spune acest lucru, să angajeze fondurile primăriei pe baza unor vorbe? Greu de spus, şi mai greu de crezut. Oricum, primăria este bună de plată, inclusiv penalizările de rigoare. Vom reveni. Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea