Percheziții DIICOT la o grupare de cămătari din Argeș. Împrumuturi cu dobânzi de până la 30% pe lună

Polițiștii desfășoară, marți, 15 septembrie, trei percheziții în Slobozia și în Pitești la persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare. În cauză sunt cercetați D.I. de 41 de ani din Slobozia, P. G. - 39 de ani din Pitești, respectiv V. M. de 42 de ani, tot din Pitești. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, au efectuat 3 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, care ar fi obținut 1.600.000 de lei din camătă.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2017, membrii grupării ar fi dat bani cu dobândă unor persoane care nu îndeplineau condițiile pentru contractarea unor împrumuturi bancare, percepând dobânzi lunare variabile între 10% şi 30%. Atunci când se aflau în imposibilitate de a achita dobânzile lunare și sumele restante, membrii grupării ar fi recurs la șantaj și amenințări cu acte de violență. Victimele identificate până în prezent ar fi obținut, cu titlu de împrumut, sume de bani pentru care ar fi plătit dobânzi în valoare totală de 1.600.000 de lei”, informează IPJ Argeș.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate: 1 laptop, 3 telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri şi aproximativ 35.000 de lei. Trei persoane, cu vârste cuprinse între 39 şi 42 de ani, vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, pentru audieri.

Foto: descriptiv.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea