Primarul Tudor Pendiuc este îngrijorat că în anul 2012 bugetul local va fi diminuat substanţial

# Tudor Pendiuc: „Prin creşterea impozitului pe pensii cu 5,5%, se iau din bugetul local aproximativ 680 milioane de lei noi, bani care vor fi direcţionaţi către bugetul naţional. Mie ca localitate ce-mi mai laşi?”. Problemele cu care se confruntă primăria Piteşti nu sunt deloc neglijabile: lipsa locurilor de parcare, problema câinilor fără stăpâni şi, mai nou, perspectiva sumbră anunţată de Ministerul Finanţelor pentru anul 2012, de creştere a impozitului pe pensii cu 5,5% (prin impunerea unor contribuţii la asigurările sociale de sănătate). Această perspectivă ar avea repercursiuni negative şi asupra bugetului local: „Ministerul Finanţelor a anunţat pentru anul 2012 scăderea impozitului pe venitul global cu 5% şi creşterea impozitului pe pensii cu 5,5%. Prin această creştere, se iau din bugetul local aproximativ 680 milioane de lei noi, bani care vor fi direcţionaţi către bugetul naţional. Care este creşterea economică? Mie ca localitate ce-mi mai laşi? Desigur, există o explicaţie. Vin alegerile şi trebuie puşi bani deoparte pentru campania electorală. Însă, eu ce fac la Piteşti cu subvenţia pentru căldură, cu iluminatul public, cu ajutoarele sociale, cu serviciile de curăţenie stradală? Dacă parlamentarii adoptă această lege, sunt inconştienţi. Noi nu o să mai putem trăi în judeţe dacă ni se ia şi acest lucru. Singura soluţie pentru 2012 ar fi să renunţ la investiţii, pentru că de asfaltat trebuie să asfaltez, de iluminat trebuie să iluminez, de protejat spaţiile verzi, trebuie să protejez...”, a declarat Pendiuc.

Locurile de parcare şi câinii fără stăpân, vechile probleme ale Piteştiului

O altă problemă stringentă care-l preocupă pe edilul nostru este lipsa locurilor de parcare. Desigur, nici această problemă nu este nouă, însă din moment ce nu s-au găsit soluţii pentru rezolvarea ei, ea va continua să-şi păstreze caracterul inedit. „Lipsa locurilor de parcare are şi alte cauze în afară de lipsa spaţiului. Chiar dacă sunt spaţii, ele sunt folosite necorespunzător, deoarece avem de-a face cu maşini abandonate, autocamioane şi microbuze parcate în aceste spaţii. Acest lucru nu este nici normal, nici legal. Toţi cei care sunt în această situaţie, trebuie să ia măsuri pentru a normaliza această stare de fapt. Aceste microbuze, maxi-taxiuri, dubiţe, sunt ale anumitor firme şi, ca atare, trebuie trebuie duse la sediul acestor firme unde sunt înmatriculate. Dacă nu se va realiza acest lucru, vom aplica amenzi usturătoare. Cetăţenii şi administratorii trebuie să se sesizeze şi să ia măsuri. Maşinile abandonate le vom ridica şi vor rămâne în custodia noastră până vor fi dezmembrate, în cazul în care nu apar proprietarii pentru a-şi revendica dreptul asupra lor. O propunere pe care o vom face către Consiliul Local şi care ar putea rezolva problema lipsei locurilor de parcare ar fi închirierea locurilor de parcare contra unei taxe de 1 milion de lei vechi/an. S-ar împuşca doi iepuri dintr-un foc: siguranţa şi profitul”, a continuat Tudor Pendiuc.
Primarul nostru şi-a mai exprimat nemulţumirea faţă de parlamentarii noştri în legătură cu problema câinilor fără stăpâni: „Parlamentul României stă atâa vreme fără să facă nimic cu această lege. Ajungem să ne mânâne câinii în oraş pentru că nu avem această lege. Este o problemă gravă a Piteştiului pentru care, momentan, nu avem nicio soluţie, pentru că nu avem nicio unealtă legislativă. Trebuie luată o decizie cu privire la aceşti câini: ori eutanasierea lor, ori crearea unei biobaze unde aceştia să fie adăpostiţi. Eu, personal, optez pentru prima variantă, pentru că cea de-a doua este mult prea costisitoare, necesitând o suprafaţă mult prea mare de teren şi bani pentru hrana lor. De unde atâţia bani?”. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea