Prezență elegantă la conferința PMP Argeș

# Cristian Diaconescu, fost Ministru al Externelor, a ținut să îi încurajeze pe candidații locali
Fostul Ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a fost prezent, vineri, la conferinţa de presă a PMP Argeş. Elegant, atât la vorbă cât și la port, Diaconescu nu s-a apucat să critice pe cineva anume, ci a făcut o analiză obiectivă a problemelor cu care se confruntă țara. În opinia sa, criza în care tocmai am intrat este mai mare decât cea din 2008-2010, fiind comparabilă cu Marea Criză din 1929-1933. Diaconescu a mai a atras atenţia că majorarea pensiilor cu 40% este riscantă, având în vedere contextul actual.
„Foarte mare atenție la presiunea pe buget și mă refer în primul rând la creșterea pensiilor cu 40%. Sigur că trebuie făcute aceste creșteri, dar trebuie atenție mare când și cum. Ne apropiem de nivelul de evaluare cel mai mic, ceea ce înseamnă că investitorii nu vor mai veni, plus că ne vom împrumuta, în această variant,  cu dobânzi cu două procente. Să te împrumuți cu dobânzi cu două cifre pentru a plăti pensii și salarii?... În urma finanțărilor pentru redresarea economiei după pandemia de COVID-19, România nu a primit momentan niciun euro de la Uniunea Europeană.
Cristian Diaconescu, fost ministru al Economiei, a mai declarat că trebuiesc făcute proiecte, astfel încât Parlamentul European să le aprobe, iar abia apoi se vor vira fondurile nerambursabile.
„Din păcate, sunt probleme de ani și ani care nu și-au găsit rezolvarea nici azi. În aceste zile, hoția și prostia ne pot costa o generație. Deocamdată, România nu are pe card niciun euro. am văzut declarații fascinante cum vor fi împărțiți banii. Aceștia, banii, vor veni numai pe proiecte. Proiectele trebuiau făcute de ieri, dar și promovate. Evaluarea se va face în 2023, iar dacă se constată că s-a furat, finanțarea este oprită” a declarat Cristian Diaconescu.
La conferință au mai participat președintele PMP Argeș, Cătălin Bulf, candidatul la președinția Consiliului Județean Argeș, Virgil Baciu,  George Păltineanu - președintele Alianței Național Țărăniste și Eduard Dima, candidatul partidului pentru primăria Ștefănești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea