Mai mulți argeșeni au luat parte la cursurile Școlii Naționale Salvamont

Între 5 - 20 septembrie, la Centrul Național Salvamont – Padina, a avut loc Școala Națională Salvamont. Acțiunea reprezintă o amplă activitate de formare, pregătire profesională și evaluare a salvamontiștilor din întreaga țară, fiind organizată de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgenta și Inspectoratul General pentru Aviație.

Au fost zile cu activitate intensă. În cadrul școlii, din partea Salvamont Argeș au luat parte trei persoane, doi argeșeni și un cetățean francez, domiciliat în județul nostru: Florin Popescu, Alex Miliari și Julien Berquez.
„Noi am avut în școală doi elevi, pe Florin Popescu și pe Julien Berquez, iar ca ajutor de monitor, ca un fel de viitor profesor în școlile naționale, l-am avut pe Alex Miliari, tot de la Argeș. Toți cei care au absolvit școlile de vară, urmează să se prezinte la școlile de iarnă. La sfârșitul școlii de iarnă își susține examenul de atestare”, ne-a precizat Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.
Ciclul oficial de pregătire si evaluare al unui salvator montan se desfășoară pe durata a minimum doi ani, perioadă în care acesta participă la 400 de ore de pregătire în centre acreditate de pregătire județene sau locale și alte 360 de ore, în patru sesiuni, două sesiuni de vară și două de iarnă, pe nivelurile “debutant”, “aspirant” și “avansat”, desfășurate in Centrul Național Salvamont.
După parcurgerea și absolvirea acestor etape, cursantul susține un examen de atestare, în urma căruia primește certificarea legală că poate profesa ca salvator montan, certificare pe care este obligat să o reconfirme prin susținerea unui examen de reatestare la fiecare trei ani. După obținerea atestatului profesional, salvatorul montan poate opta si pentru alte specializări specifice: conductor câine avalanșă, operator aero sau scafandru pentru lacurile alpine.
Școala de salvare montană din România este una dintre cele mai bine cotate la nivel European. „Contribuția noastră în acest domeniu este recunoscută și apreciată, România fiind prima țară la nivel european, care a reglementat și oficializat această profesie. Acest lucru a atras atenția și unor structuri de salvare din alte țari care au solicitat, în ultimii ani, pregătirea de salvatori sau instructori în cadrul Școlii Naționale Salvamont”, a mai adăugat Sănduloiu.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea