S-a dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane în dosarul „TeddyCare”

# Printre cei vizați se află medicul anestezist Adrian Dinescu # „Cercetările sunt în derulare. Avem mai mulți suspecți”, a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești continuă cercetările în dosarul „TeddyCare”. Este vorba despre dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul copilului care a murit pe 12 februarie 2020 după o anestezie la cabinetul stomatologic TeddyCare din Pitești. Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane.

 

Printre cei vizați se află medicul anestezist Adrian Dinescu (foto), dar și reprezentanți ai clinicii respective.

„Dosarul este în lucru. S-a dispus efectuarea urmăririi penale față de mai multe persoane. Cercetările sunt, în continuare, în derulare. Avem mai mulți suspecți”, ne-a precizat Nicolae Argeșanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Reamintim că pe 18 februarie a.c., polițiștii au efectuat, în acest caz, trei percheziții la Pitești și Curtea de Argeș, în vederea administrării de probatoriu.
„Perchezițiile au fost efectuate la sediile a două societăți comerciale, precum și la domiciliul medicului care a realizat activitatea de analgosedare a persoanei vătămate. Cu ocazia perchezițiilor desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente și înscrisuri cu valoare probatorie, precum și un aparat folosit pe parcursul procedurii medicale”, transmitea IPJ Argeș. În fapt, percheziţiile au vizat locuinţa medicului anestezist Adrian Dinescu, respectiv societatea pe care o administra, dar și firma sub a cărei umbrelă funcţiona cabinetul stomatologic TeddyCare.

Firul tragediei de la TeddyCare

Micuţul Petru, în vârstă de numai 4 ani, a fost anesteziat de dr. Dinescu, în ziua de 10 februarie, în vederea unei intervenţii stomatologice banale. Copilul a intrat, însă, în stop cardio-respirator, apoi în comă. A fost dus la un spital din Capitală, dar a murit după două zile, fără să-şi mai fi revenit din starea de inconştienţă.
„Copilul, în vârstă de 4 ani și 8 luni, a venit prima oară în clinica noastră la o consultație de specialitate pe 18 ianuarie. În urma acesteia, s-a constatat că avea nevoie de obturații cu tratamente de canal și obturații simple.
Deși s-a dovedit necooperant, părinților li s-a recomandat să încerce totuși tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult și rezultatele să se lase așteptate. Părinții au optat însă pentru analgosedare deoarece știau de existența acestei opțiuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente dentare sub analgosedare în clinica noastră. Ținem să menționăm că tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate în cazul pacienților foarte anxioși, care nu cooperează cu medicul dentist și a căror stare de sănătate are de suferit din acest motiv. Copilul a ajuns în clinică pe 10 februarie la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15.15 – 15.25, moment în care l s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar anestezie și terapie intensivă, și au inceput tratamentele dentare.
După maxim 45 de minute de la începerea intervenției, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului, după ce atât el, cât și medicul stomatolog și asistenta au observat că starea copilului s-a modificat. Medicul anestezist a constatat ce saturația de oxigen scăzuse, asociat; cu o bradicardie severă, și a început protocolul de resuscitare.Ca măsură suplimentară a fost chemată ambulanța, iar echipajul Smurd a decis transportarea copilului la spital pentru monitorizare și investigații suplimentare”, se menționează într-un comunicat de presă emis, pe 11 februarie, de conducerea TeddyCare.

Societatea a contestat în instanță sancțiunile aplicate de Direcția de Sănătate Publică

În urma tragediei, inspectorii sanitari argeșeni au verificat condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate. Pe 11 februarie, inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizația Sanitară de Funcționare. În următoarea zi, pe 12 februarie, DSP Argeș a suspendat activitatea clinicii stomatologice. Decizia a fost luată după ce micuțul a murit. Concluziile medicilor de la INML, după efectuarea autopsiei băiețelului, arată că acesta a făcut stop cardio-respirator în urma substanțelor administrate. Micuțul Petru nu suferea de vreo afecțiune medicală care să fi agravat starea lui de sănătate în timpul anesteziei, astfel că de vină ar fi substanțele administrate.
Medical Tours Company SRL, compania care administrează clinica stomatologică TeddyCare din Pitești, a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică Argeș. Pe rolul Tribunalului Argeș a fost înregistrat în data de 10 iunie, exact la 4 luni distanță de la nefericitul incident, un dosar, la Secția Civilă, care are ca obiect anulare act administrativ. Se solicită Direcției de Sănătate Publică Argeș „anularea răspunsului formulat împotriva deciziei suspendării activității nr.2/12.02.2020 şi  procesul verbal nr.117/12.02.2020”.
Reprezentanții Medical Tours Company SRL vor să se reabiliteze, în instanță. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 25 septembrie.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea