Dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, la Bârla

Scandal în cabinetul unui medic de familie din comuna Bârla. Doctorița a făcut plângere la poliție, acuzând că a fost agresată, din cauza unor adeverițe medicale eliberate pentru urna mobilă. Încidentul a avut loc sâmbătă seara. Polițiștii au deschis un dosar penal.
Mai multe persoane au acuzat-o pe doctoriță că eliberează adeverințe pentru urna mobilă unor persoane care nu ar avea nevoie de ele. Unul dintre scandalagii a sunat la 112. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că adeverințele erau justificate. Au amendat persoana care a sunat la 112 și fac cercetări pentru lovire și amenințare. În cauză se fac cercetări și pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

"În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la un incident petrecut în seara zilei de 26 septembrie a.c., pe raza localității Bârla, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
În seara zilei de 26 septembrie 2020, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au fost sesizați prin 112, cu privire la faptul că la un cabinet medical de pe raza localității Bârla, medicul ar elibera adeverințe medicale fără a consulta pacienții.
La scurt timp, polițiștii au fost sesizați și de către o persoană aflată în același cabinet medical, că mai multe persoane au pătruns în incinta cabinetului medical și nu îi permit să fie consultat.
În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, pentru cercetări, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, pentru măsuri de mențiere a ordinii publice și prevenirea săvârșirii de abateri de la normele de conviețuire socială.
Din verificări s-a stabilit că medicul a eliberat mai multe adeverințe medicale, în baza unor cereri care ar fi fost formulate în cursul aceleiași zile, de pacienți aflați în evidența medicului de familie în cauză, fapt pentru care bărbatul care a sesizat aceste aspecte la 112, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, pentru apelarea nejustificată.
Cu ocazia verificărilor s-a mai stabilit că persoanele care au pătruns în incinta cabinetului medical și-ar fi însușit mai multe adeverințe medicale, în condițiile în care termenul pentru depunerea cererilor pentru urna mobilă era ora 20:00, iar în acest fel, persoanele în cauză nu au putut formula aceste solicitări.
Cu privire la cele petrecute, cadrul medical și o altă persoană au formulat plângere prealabilă, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire a unui cadru medical, prevăzută de Legea 95/2006, respectiv de art. 193 din Codul Penal, iar un alt bărbat aflat în aceeași incintă, a formulat plângere prealabilă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.
Totodată, alături de aceste infracțiuni, în cauză se mai desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, prevăzută de art. 385 din Codul Penal.
La finalizarea cercetărilor, dosarul cauzei va fi înaintat, cu propuneri legale, către unitatea de parchet care supraveghează activitatea de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești", informează IPJ Argeș.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea