Fraudă la vot: dosare penale la Câmpulung, Beleți-Negrești, Negrași și Coșești

Update: Numărul dosarelor penale, legate de neregulile de la alegerile locale, au ajuns la șapte , în Argeș. Au mai fost întocmite trei dosare penale, două, la  Curtea de Argeș și Țițești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot și unul pentru amenințare, la Săpata.

Știrea inițială: În ziua votului, în Argeș nu au lipsit incidentele. IPJ Argeș a transmis, duminică, 27 septembrie (ora 15.00) că s-au primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost întocmite patru dosare penale: două sub aspectul săvârșirii infracțiunii de frauda la vot la Câmpulung și Beleți-Negrești, unul privind dispariția unei ștampile de vot la Coșești, respectiv unul privind săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals la Negrași.

„De la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice. La nivelul IPJ Argeș s-au primit 24 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dar majoritatea nu s-au confirmat în urma verificărilor. Cu privire la 10 dintre acestea, se efectuează în continuare verificări. Până la această oră (ora 15:00), au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 2 amenzi, în valoare totală de 800 de lei. Au fost întocmite 4 dosare penale, 2 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de frauda la vot, unul conform art. 228, privind dispariția unei stampile de vot și unul privind săvârșirea infracțiunilor de fals și uz de fals”, a transmis IPJ Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea