Schimbare de conducere la Garda de Mediu Argeș

 

# Comisarul șef Alexandru Vâjan – detașat tocmai la Buzău

PNL și-a impus omul și la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Argeș. Din 28 august, în fruntea Gărzii de Mediu Argeș a fost numit Ioan Ene, cel care a mai condus instituția în urmă cu mai mulți ani. În schimb, Alexandru Vâjan a fost detașat cât mai departe de județ,  la peste 230 de km distanță, tocmai la Garda de Mediu Buzău. Mai mult, acesta a fost numit în plin scandal, vechea conducere a Comisariatului Județean Buzău fiind acuzată că nu a rezolvat în timp util o sesizare privind munți de gunoaie ce ar fi fost depozitate ilegal pe raza comunei Beceni. Așa că profitând de situația creată, liberalii argeșeni s-au mișcat cu ”eleganță” și au reușit să scape de Vâjan (ginerele primarului PSD din Boteni) din județ.

# Mutarea lui Vâjan la Garda de Mediu Buzău – pe placul autorităților locale buzoiene

Iar mutarea lui Alexandru Vâjan la Garda de Mediu Buzău a fost văzută chiar cu ochi buni de autoritățile locale buzoiene.

„În urmă cu o lună, Instituția Prefectului- Județul Buzău a adus în atenția opiniei publice o situație îngrijorătoare din comuna Beceni. La acea vreme, echipa din cadrul Prefecturii care s-a deplasat la fața locului ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea cetățenilor, a găsit munți de gunoaie depozitate ilegal în mai multe locuri de pe raza comunei. În urma constatării, prefectul județului Buzău a sesizat Comisariatul Județean Buzău al Gărzii de Mediu care, în loc să verifice situația asupra căreia avea competență exclusivă, a redirecționat adresa Instituției Prefectului către Garda Națională de Mediu. De asemenea, vă informăm că în perioada 19-20.08.2020, o echipa de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul General a efectuat, în comuna Beceni, o verificare în teren a aspectelor semnalate de prefectul Leonard Dimian. (…) Pentru toate neconformitățile constatate de echipa de control, UAT comuna Beceni a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei și i-au fost impuse măsuri de salubrizare a zonelor afectate de depozitările necontrolate de deșeuri. Având în vedere declinarea nejustificată și nelegală de competență a Comisariatului Județean Buzău al Gărzii de Mediu către un for superior, prefectul județului Buzău a transmis, în baza competențelor legale ce îi revin, o sesizare în acest sens Ministerului Mediului și Gărzii Naționale de Mediu. În consecință, începând cu data de 28.08.2020, exercitarea cu caracter temporar de către doamna Barac Lenuța a funcției publice de conducere a încetat. Totodată, începând cu data de 28.08.2020, pe funcția temporar vacantă de comisar șef la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Buzău a fost mutat temporar domnul Alexandru Mihai Vâjan, comisar șef al Comisariatului Județean Argeș al Gărzii Naționale de Mediu. În acest context, prefectul Leonard Dimian își exprimă speranța că, în scurt timp, Garda de Mediu va deveni o instituție operațională, care va lucra în sprijinul și în slujba cetățenilor din județul Buzău”, se arăta într-un comunicat de presă emis de Instituția Prefectului Buzău.

# Liberali au încercat să-l detașeze pe Vâjan și la Caraș-Severin

Pe surse, am aflat că liberalii au încercat mai de mult timp să-i facă bagajele comisarului-șef Alexandru Vâjan și să îl trimită cât mai departe de Argeș, mai exact în județul Caraș-Severin. Dar socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele din teren, iar mutarea nu a mai avut loc. În cele din urmă, liberalii s-au mulțumit să-l trimită și la Buzău.

„Nu mai sunt în Argeș. Sunt temporar mutat la Buzău. În decizia de numire nu este specificată o perioadă. Conform Codului Administrativ, este o perioadă de maxim 6 luni calendaristice”, ne-a precizat Alexandru Vâjan.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea