O instanţă din Argeş a luat în consideraţie un act dovedit a fi fictiv de altă instanţă

# Incredibil!...dar adevărat la Hotel Muntenia! # Tribunalul Comercial Argeş a dat câştig de cauză taberei Vâlcu pe baza unei Adunări Generale anulate anterior de acelaşi for. Răsturnare de situaţie – provizorie, desigur – de tot râsul în scandalul S.C.T. Muntenia. De tot râsul ca să nu spunem de toată jena, jenă pe care ar trebui să o simtă, în momentul de faţă, judecătorii Tribunalului Comercial Argeş. Pentru că o instanţă a forului mai sus menţionat a decis să admită o cerere de înregistrare menţiuni a taberei Vâlcu în condiţiile în care Hotărârea A.G.A. la care se face referire fusese ANULATĂ de acelaşi Tribunal Comercial printr-o sentinţă (1635/1259/2010) definitivă şi executorie.

Scurt istoric al unei şedinţe... istorice. Şi, se pare, fictive...

În data de 5 iunie 2010 s-a ţinut, în Hotelul Muntenia, o şedinţă AGA istorică. Istorică pentru că nimeni nu a auzit de ea, nici măcar nu au fost văzuţi participanţii, deşi încăperile hotelului au fost verificate şi de alţi îndrituiţi. În urma ţinerii acestei şedinţe, a fost emis un document. Documentul este semnat de 24 de persoane, reprezentând o pondere de circa 33% din capital. La data stabilită însă, alţi acţionari printre care Nicolae Ivănescu, avocatul Mihai Dumitrică – ginerele lui Gheorghe Popescu, directorul general Aura Berechet, liderul de sindicat Petre Boştenaru şi alţii au verificat fiecare încăpere a hotelului, căutând respectiva Adunare Generală a Acţionarilor. Printre semnatarii actului se numără şi Constantin (Ţil) Popescu. Doar că…în aceeaşi zi, se pare că Ţil Popescu era la Arad, la 600 de kilometri distanţă, prezentat în presă, la negocierile de preluare a echipei UTA din localitate. Iniţial şedinţa fusese convocată cu o zi înainte, numai că nimeni nu a venit la aceasta. Brusc, acţionarii s-au mobilizat exemplar a doua zi, reuşindu-se ţinerea AGA. Pe hârtie şi numai pe hârtie, susţin cei care au căutat în zadar respectiva şedinţă prin sălile hotelului.

Instanţa decide anularea acelei A.G.A. Acum, altă instanţă ia în consideraţie un document emis la acea şedinţă. Cartonaş roşu justiţiei…

Hotărârea AGA datată cu data de 5.05.2010 este anulată de instanţa de judecată. În mod logic, toate actele emise în cadrul acestei şedinţe a  Adunării Generale sunt considerate nule de drept. Iată însă că, la un an şi jumătate după toate aceste evenimente, o altă instanţă, tot a Tribunalului Comercial Argeş, decide să fie luate în consideraţie modificările aduse actelor constitutive ale S.C.T. Muntenia S.A., modificări stabilite în cadrul şedinţei anulate de prima instanţă!
Miza este una cu greutate, ultima decizie a instanţei ducând, cel puţin teoretic,  la revenirea în cărţi a taberei Vâlcu (Vâlcu, Ţil Popescu, Valeriu Crăciun ş.a.). Desigur, bucuria acestora va fi de scurtă durată. Cei ale căror interese au fost astfel lezate au formulat şi depus la Curtea de Apel Piteşti o cerere de suspendare a executării ultimei hotărâri a Tribunalului Comercial.

Ţil Popescu renunţase, în faţa notarului, la calitatea de administrator al S.C.T. Muntenia

În ultima hotărâre luată de Tribunalul Comercial Argeş, cea despre care am vorbit mai sus, apar şi numeroase anomalii. Una dintre ele este constituită de faptul că unul dintre administratori, Constantin (Ţil) Popescu şi-a dat, între timp, demisia din această calitate. Ar mai fi si faptul că Hotararea AGA ţinută (sau nu) de tabăra Vâlcu prevede doar prelungirea mandatelor lui Vâlcu Ion, Popescu Constantin (cu cazier fiscal!!!), Marinescu Cristina, Crăciun Valeriu Doru şi Mustocea Cristian (care, culmea, nu era înainte dar i se prelungeşte mandatul!!!). Vom reveni! A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea