O firmă din Argeş ține piept brandurilor străine la raftul de oţet în Kaufland

România a importat anul trecut oţet comestibil şi înlocuitori de oţet comestibil obţinuţi din acid acetic în valoare de aproape 2,4 mil. euro, în timp ce a exportat de numai 323.000 euro, arată datele de la INS.
Date concrete privind producţia sau volumul importat, respectiv exportat, nu există. Totuşi, potrivit Tridge, companie de cercetare de piaţă, în 2018, ultimul an pentru care există informaţii disponibile, România a importat 4.500 tone de oţet, în creştere cu 8% faţă de anul anterior şi a exportat 656 tone de oţet, mai mult cu 51,6% decât în 2017, conform zf.ro. Pe rafturile supermarketurilor, însă, la loc de cinste este cunoscutul Oțet de Topoloveni, produs de Vinalcool Argeș.
Vinalcool Argeș SA este un nume de referință în mediul economic al județului și nu numai. Se știe că firma produce cunoscutul oțet de Topoloveni, dar și produse cum ar fi băuturi spirtoase, vin pelin și alcool sanitar. În urmă cu doar câțiva ani, patronul societății, dr. Marian Drăgușin a achiziționat și cunoscutul brand alimentar „Spicul”.
Oțetul de Topoloveni poate fi cumpărat, în momentul de față, de la principalii retailer ai pieței, inclusiv de la E-mag.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea