UPDATE! Noi restricții în trei comune din Argeș cu incidenţă de peste 1,5/1.000 a cazurilor de COVID-19

 

 

UPDATE: „Astăzi, 1 octombrie, s-a întrunit din nou CJSU. Având in vedere că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul Sar-Cov 2 in ultimele 14 zile a sărit de 1,5/ 1000 de locuitori, au fost dispuse aceleași măsuri restrictive ca în cazul comunelor Șuici și Brăduleț și pentru comuna Râca”, informează Prefectura Argeș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a adoptat ieri, 30 septembrie, noi restricții privind activitățile economice în comunele Brăduleț și Șuici, după o creștere a cazurilor COVID-19. De asemenea, s-a aprobat modificarea scenariilor de organizare a activității în condiții de siguranță epidemiologică pentru mai multe unități de învățământ preuniversitar din mun. Pitești, Câmpulung, Curtea de Arges, Căteasca, Poienarii de Muscel si Cotmeana. Noile măsuri se aplică începând de astăzi,1 octombrie 2020.

În cadrul ședinței C.J.S.U. Argeș de ieri, 30.09.2020, s-au stabilit următoarele:

- - A fost suspendată activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din comuna Brăduleț și din comuna Șuici, județul Argeș, localități în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, dar se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

- - Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în aceste spații, în comuna Brăduleț și în comuna Șuici, județul Argeș.

- - Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comuna Brăduleț și în comuna Șuici, județul Argeș

- - A fost suspedată activitatea instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, caselor de cultură și alte asemenea așezăminte culturale, precum și desfășurarea evenimentelor culturale în aer liber în comuna Brăduleț și în comuna Șuici, județul Argeș”.

De asemenea, în județul Argeș au mai fost luate următoarele măsuri:

- - Sunt permise prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici sus-menționați nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00 și se desfășoară, obligatoriu, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor

- - S-a aprobat modificarea scenariilor de organizare a activității în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru mai multe unități de învățământ preuniversitar din mun. Pitești, Câmpulung, Curtea de Arges, Căteasca, Poienarii de Muscel si Cotmeana.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea