Sponsorizare de 10.000 de lei pentru reabilitarea casei Elisabetei Rizea de la Nucșoara

# Pe 6 octombrie, se vor comemora 17 ani de la trecerea în nefiinţă a faimoasei luptătoare anticomuniste

Casa din comuna argeşeană Nucşoara, unde a trăit Elisabeta Rizea, unul dintre simbolurile luptei anticomuniste, va fi transformată în muzeu. Lucrările de reabilitare au început în această vară, iar prima etapă a reabilitării a fost deja finalizată în luna august. Veştile bune vin în continuare. Un om de afaceri din Argeș a oferit o sponsorizare de 10.000 lei, cu ajutorul acestor bani fiind cumpărată șiță și plătiți muncitorii.

Precizăm că scopul proiectului îl constituie repararea și transformarea casei bătrânești degradate în CASĂ MEMORIALĂ CU CIRCUIT PUBLIC, parte a unui complex mai amplu, care include o mică sală multifuncțională pentru seminarii, șezători și proiecții de film, o grădina de vară precum și o anexă - casă de oaspeți.
„De la bun început Asociația Elisabeta Rizea a pornit cu gândul de a promova în acest proiect de suflet oameni din zona Muscelului și de a coagula în acest efort de restaurare comunitatea locală, fie că vorbim despre cea administrativă sau despre cea privată.
Iată că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat în acest an să găsim și să lucrăm cu firme și meșteri din zonă, fiind sprijiniți atît de Consiliul Local din Nucșoara precum și de firme private din zonă. Ne bucură faptul că apelul nostru pentru achiziționarea de ”ȘIȚĂ pentru anexa de bucătărie” de acum o lună a fost recepționat.
Un antreprenor cunoscut din Nucșoara, ”Ferma Piscicolă Piatra Doamnei” a semnat cu Asociația Elisabeta Rizea un contract de sponsorizare în valoare de 10.000 Lei! Îi mulțumim în mod deosebit domnului Viorel Tucă care a înțeles importanța demersului nostru de creare a Ansamblului Memorial CER (Casa Elisabeta Rizea) și de promovare a arhitecturii tradiționale muscelene.
Această sponsorizare ne-a permis să achiziționăm șița, pe care am găsit-o depozitată chiar într-o gospodărie din Nucșoara într-o stare foarte bună.”, au menționat, pe facebook, reprezentanții Asociației Elisabeta Rizea.

 

17 ani de la trecerea în nefiinţă a faimoasei luptătoare anticomuniste

Pe 6 octombrie, se vor comemora 17 ani de la trecerea în nefiinţă a faimoasei luptătoare anticomuniste. Elisabeta Rizea a văzut lumina zilei pe 28 iunie 1912 într-o familie de ţărani, la Domneşti. A fost nepoata fruntaşului ţărănist Gheorghe Şuta, omorât de Securitate în anul 1948. A petrecut 13 ani în teribilele închisori comuniste pentru că i-a sprijinit activ pe fraţii Toma şi Petre Arnăuţoiu şi grupul de rezistenţă anticomunistă din Munţii Făgăraşului. Elisabeta Rizea s-a stins din viaţă la 91 de ani, în 2003.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea