Simona Bucura Oprescu: „Riscăm ca statul să mai aibă companii importante doar pe hârtie”

Deputatul PSD Simona Bucura Oprescu critică  în termeni duri ultimele inițiative ale Guvernului condus de Ludovic Orban și chiar îi acuză de o gravă subminare a economiei țării. Simona  Bucura Oprescu: ”Pe ordinea ședinței de Guvern a fost reintrodus proiectul unei Ordonanțe de Urgență prin care, practic, se dă startul unei privatizări mascate la ultimele companii în care statul român mai este acționar.

Este vorba despre o Ordonanță care modifică Legea 173/2020 inițiată de PSD prin care se interzicea pentru 2 ani înstrăinarea participațiilor statului.
Iar Legea privind suspendarea înstrăinării participațiilor statului pentru o perioadă de 2 ani este o lege care ține de siguranța economică națională!
Astfel, pentru că nu pot vinde acțiunile la companiile de stat, bănci și alte entități economice de stat, liberalii vor acum să vândă activele acestora.
Pe 2 septembrie Oronanța a mai fost odată pe ordinea de zi, dar s-a reușit amânarea ei în ultima secundă. Guvernul Orban însă a repus însă proiectul Ordonanței pe ordinea ședinței de astăzi.
Riscăm, astfel, ca statul să mai aibă companii importante doar pe hârtie, ceea ce înseamnă o gravă subminare a economiei naționale!”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea