Localitățile din Argeș unde rezultatele de la Primărie au diferit de cele de la Consiliu Local

În patru localități din Argeș,  rezultatele obținute pentru funcția de primar  au diferit de cele de la Consiliu Local. Mai precis, nu au câștigat aceleași partide ambele alegeri., fapt c ear putea să însemne și complicații la formarea majorităților
Vorbim de localitățile Domnești, Mioarele, Morărești și Vlădești. La Domnești, funcția de primar a fost obținută de liberalul Ion Doru Smădu (43,97%), detronându-l pe reprezentantul PSD – Ion Gabriel Zăvoianu (40,19%).

În schimb, CL Domnești a fost câștigat de PSD cu 40,56% ( 6 consilieri) , față de 40,40% - PNL (cinci consilieri), diferență care i-a adus un mandat de consilier în plus.  Situația de la Domnești  o regăsim și la Mioarele, acolo unde Gheorghe Șucu, de la PNL, a devenit primar (cu 37,88% dintre voturi,  luându-I locul contracandidatului său de la PSD – Damian Ion Poștoacă (35,26%). Situația a fost exact opusă la CL Mioarele, unde PSD-ul s-a impus la 2 voturi 306 la 304. Cu toate acestea, ambele formațiuni politice au obținut câte 4 mandate de consilier.
Primarul de la Morărești, Gheorghe Purcaru, a obținut un nou mandat, de această dată de la Partidul Ecologist Român, după ce a fost exclus din PNL. Nu a avut nici de această dată emoții prea mari, câștigând alegerile la o diferență liniștitoare, de peste 10%, împotriva candidatului PSD – Nicoleta Maria Spiridon. Cu toate acestea, situația sa nu este deloc roz în Consiliu Local, acolo unde PSD s-a impus cu aproape 10%, luând un consilier în plus față de PER.
Rezultatele pentru funcția de primar au diferit de cele de la Consiliu Local și în comuna Vlădești. Cristian Dică-Hristu a reușit să obțină un nou mandat de primar, învingându-l pe reprezentantul PNL – Leonard Șerban. În schimb, la voturile de la CL Vlădești, PNL-ul i-a luat fața PSD-ului, cu 37 de voturi. În final ambele partide au obținut câte cinci mandate de consilier.
Comuna Bughea de Jos face excepție de la aceste calcule pentru că funcția de primar a fost câștigată de un candidat independent – Dorel Tănăsescu. Acesta urmează să facă echipă cu 6 consilieri de la PSD, cinci de la PNL, 1 de la PMP și 1 de la PRM.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea