Mihai Coteț și Mihai Mihăilescu - favoriți pentru a deveni viceprimarii municipiului Pitești

# Se preconizează o alianță între USR PLUS și PNL în Consiliul Local Pitești

Animozitățile dintre partide, dintre care unele sunt adversari declarați, va face din formarea majorităților, în cele mai multe dintre cazuri, o problemă a celor care au câștigat posturile de primari. Acest lucru se întâmplă și în Consiliul Local Pitești, acolo unde PSD nu mai are majoritate, pentru prima oară din anul 2000. Iar Cristian Gentea, noul primar al municipiului, are nevoie să fie susținut de o majoritate în consiliu pentru a-și pune în practică proiectele.

La primul calcul, PNL şi USR-PLUS deţin majoritatea, având în total 13 consilieri locali, cu trei mai mulţi faţă de PSD şi PMP la un loc.
Dar nu e totul așa simplu, fiind cunoscută concurența dintre liberali și useriști, în Argeș, Pe lângă liberali, se pare că intervin, discret, și pesediștii care le promit câte un post de viceprimar în unele localități din județ. Pe de altă parte, Alianța USR PLUS abia așteaptă o reînființare a USL-ului, fapt ce ar putea să cadă cu mare greutate în spatele liberalilor chiar înainte de alegerile parlamentare. Așa se face că, spre finalul săptămânii trecute, au avut loc mai multe întâlniri între conducerile PNL și USR PLUS pentru stabilirea unor majorități în consiliile locale din județ, inclusiv în CL Pitești.
Drept urmare, cel mai probabil viitorii viceprimari ai Piteştiului vor fi propuşi de cele două partide. Propunerea USR PLUS pentru unul dintre cele două posturi de viceprimari este Mihai Mihăilescu, președintele USR Pitești. Mai mult, aceștia îi condiționează pe liberali, spunându-le că nu îl va accepta pe Sorin Apostoliceanu ca propunere de viceprimar.
„Propunerea noastră de viceprimar este Mihai Mihăilescu. Rămânem consecvenți lucrurilor spuse până acum. Colegii mei nu vor vota niciodată un om cu care n-avem valori comune. Vom susține o propunere de viceprimar de dreapta, liberal. Din punctul meu de vedere, Mihai Coteț ar fi cel mai potrivit”, susținea, recent, deputatul Ionuț Moșteanu. Și se pare că liberalii au fost deschiși și rezonabili la negocieri, acceptând să nu îl nominalizeze pe Sorin Apostoliceanu ca viceprimar. Alegerea liberalilor s-ar da acum între Mihai Coteț, dr. Tiberiu Irimia și Gelu Tofan. Iar Coteț ar pleca ca favorit.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea