Tânăra primăriță din Corbi se gândește, deja, la proiecte noi pentru comună: „Trebuie să ne unim forțele și să fim o echipă”

Anca-Alina Baciu a devenit cel mai tânăr primar din România după ce a câștigat alegerile locale din comuna Corbi, candidând din partea Partidului Mișcarea Populară. A intrat în cursa electorală fiind  provocată de propriul tată, primarul Virgil Baciu. Cel din urmă reproșa, la acea dată, lipsa de implicare a tinerilor în viața politică. Anca Baciu vine dintr-o familie realizată din punct de vedere financiar, cu afaceri extinse din perioada de dinaintea accederii tatălui în administrația locală. Așa încât pretențiile și presiunile pe care le vor exercita cei din familie asupra noii primărițe vor fi numai cele cu privire la continuarea frumoaselor proiecte începute aici și la conceperea unora noi. Iată câteva din gândurile noului edil din Corbi în următorul interviu:

# Cel mai tânăr primar din Argeș și, pe deasupra, femeie. Ați făcut senzație în presa din întreaga țară și ați atras numeroase aprecieri pozitive. Cum v-ați simțit în aceste zile?
- Ziua alegerilor a fost plină de emoție, atât pentru mine, cât și pentru toată echipa mea. Am așteptat cu nerăbdare să se închidă secțiile de votare și să vedem rezultatul muncii noastre. Apoi, zilele urmatoare au fost copleșitoare. Am primit foarte multe mesaje pozitive, dar bineînțeles că au existat și cârcotași. Mi-am propus să nu bag în seamă comentariile răutăcioase pentru că am încredere în mine și știu de ce am intrat în această luptă.
# Sunteți, negreșit, continuatoarea proiectelor începute de Virgil Baciu. Îl veți coopta, fie și neoficial, pentru noi proiecte la Corbi?
- Cu siguranță că mă voi sfătui cu tatăl meu în continuare. Cel puțin în prima perioadă a mandatului voi avea nevoie de sfaturile și de îndrumările lui. Oricine ar fi câștigat această luptă ar fi avut, la început, nevoie de ajutorul lui.
# Veți continua colaborarea cu fostul viceprimar PNL, Dan Aldea?
- Nu vă pot răspunde la această întrebare. Vom vedea în următoarele săptămâni ce se va întâmpla și ce decizii va lua tot consiliul local. Nu știu care sunt gândurile lui, dar cu siguranță mi l-aș dori ca un sprijin în continuarea proiectelor, ținând cont și de faptul că în ultimii 8 ani a fost lângă tatăl meu și cunoaște foarte bine problemele comunei.
# Aveți în gând proiecte noi pentru reafirmarea localității Corbi drept punct de reper al evenimentelor din nordul județului?
- Mi-aș dori să creez un eveniment la care să  participe diverse trupe amatoare de teatru din tot județul sau chiar din toată  țara.
# Orice alte gânduri pe care doriți să le împărtășiți cititorilor…
- Le multumesc tuturor celor care m-au sustinut și celor care au avut încredere în mine. Am spus de la început că scopul principal este de a ajuta comunitatea. Odată cu aflarea rezultatului, le-am comunicat tuturor că trebuie să uităm tot ce a fost în perioada campaniei, să ne unim forțele și să fim o echipă.
*** *** ***
Anca-Alina Baciu are, deja, o importantă experiență managerială, dobândită în una din firmele mari ale familiei, experiență pe care o va folosi, cu siguranță, în noua provocare la care s-a înscris. Mult succes!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea