Un deputat PNL de Argeș și-a transferat un consilier, pe un post bine plătit, la Autoritatea Rutieră Română. Fără concurs!

# Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: ”I-am aprobat detaşarea, în sensul acesta am o legătură”

Postul de televiziune Digi24 a demarat, cu puțin timp în urmă, o amplă anchetă a tipului – trambulină în care se fac, în momentul de față, angajările la regiile statului care plătesc salarii grele. Un mod de a ajunge acolo, fără concurs este următorul: te angajezi la cabinetul unui parlamentar, apoi, prin transfer, te duci la postul acela călduț. Un exemple este chiar în Argeș, la deputatul PNL Dănuț Bica. Acesta, întrebat de jurnalistul Digi24 cu privire la unul dintre consilierii săi, s-a fâstâcit.  Iată, mai jos, cum a decurs bâlbâiala:

 

# Reporter Digi 24: Nu aveţi nicio legătură cu această detaşare, nu...
Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: În ce sens? I-am aprobat detaşarea, în sensul acesta am o legătură, în sensul că am fost de accord să îi aprob detaşarea.
(Domnul este Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş. Unul dintre angajaţii săi de la cabinetul parlamentar s-a detaşat peste noapte la Autoritatea Rutieră Română unde ocupă o funcţie publică fără concurs. Evident şi leafa este mai bună. La câteva minute după terminarea interviului, domnul deputat revine. Vrea să facă o rectificare: în loc de aprobarea detaşării vrea să spună că... a avizat detaşarea.)
# Reporter: Bun, haideţi să facem rectificarea pe care o doriţi, despre ce este vorba, practic?
Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: Păi nu, o întrebare... n-ar fi bine să o luăm de la început? Adică a fost un interviu scurt, ca să fiu în... dacă nu vă deranjează.
# Reporter: Să vă mai întreb o dată? Păi, haideţi, să facem direct rectificarea dacă dumneavostră doriţi să o faceţi, adică ce vreţi să îmi spuneţi în plus faţă de ce mi-aţi spus.
Dănuţ Bica: Nu, o lăsăm atunci că nu se leagă, nu se leagă, înţelegeţi?
# Reporter: Staţi că nu înţeleg.
(Până la urmă ne lămurim. Vrea să refacem tot interviul şi să îi adresăm din nou aceleaşi întrebări astfel încât să nu dea rău la televizor.)
Dănuţ Bica, deputat PNL de Argeş: Să îl refacem, da, că a durat un minut. Dar, vă daţi seama că nu vă dau eu indicaţii dumneavostră...
# Reporter: Bun, haideţi să îl facem din nou.
Dănuţ Bica: Ca să fie...
# Reporter: Nu ştiu dacă îmi aduc aminte la fel întrebarea, cum am formulat-o.
Dănuţ Bica: M-aţi întrebat dacă am avut un angajat la biroul parlamentar care a fost detaşat într-o altă instituţie, ceva de genul ăsta.
# Reporter: Ok. Bun. Haideţi că reiau întrebarea…

Așadar, pentru bani, cu toții înainte! Peneliștii s-au grăbit să ocupe gările, vorba filmului, cu membri de partid. care, vorba ceea, trebuie să fie bine plătiți pentru a mai cotiza și ei pe la o campanile-două. A se vedea angajările, pe bază de voce și talent, ale liberalilor argeșeni pe la București. unii, mai norocoși, au prins și secretară…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea