Partenerul de imobiliare al lui Mircea Drăghici, trimis în judecată de DNA

# Acuzația - o presupusă mită de un milion de euro # Terenul deținut în coproprietate, trecut pe numele fetei deputatului

Fostul director general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de un milion de euro, a anunțat, recent, Direcția Națională Anticorupție (DNA).
Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Tot în stare de arest preventiv a fost trimisă în judecată o altă persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită. Alte două persoane fizice în sarcina cărora s-a reținut câte o infracțiune de complicitate la luare și dare de mită a fost trimisă în judecată sub control judiciar, iar alte două persoane în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de mărturie mincinoasă, au fost trimise în judecată în stare de libertate.
În rechizitoriu  se arată că, în calitate de director general al Administrației Naționale „Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională „Apele Române”.
Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.
„Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.
Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate. Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin lui Victor Sandu și a unui alt inculpat.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

Terenul deținut în coproprietate, de Mircea Drăghici și Victor Sandu, a fost trecut de deputat pe numele fetei

Cei doi au cumpărat împreună, în 2013, teren în Arefu, suprafața deținută în coproprietate (Mircea Drăghici, Victor Sandu și Dan Bălțat) fiind de 5.000 m.p. Pentru a masca relațiile dintre ei, aceștia au recurs la tot felul de artificii. Ghinionul – fiind persoane publice, declarațiile de avere erau obligatorii, astfel încât, până la urmă, s-a descoperit. În declarația de avere a deputatului Drăghici, partenerii imobiliari apar ca: S.V. și B.M.D. Mai nou, în ultima declarație de avere, deputatul Drăghici a pust terenul ca fiind înstrăinat către una din fiice.
Declarația de avere a lui Victor Sandu este ceva mai explicită, în aceasta figurând, într-adevăr, un Drăghici Ghe. ca și coproprietar. În 2017, însă, în declarația de avere a celui, astăzi, arestat, figura teren de numai 500 m.p. în coproprietate numai cu soția, Sandu Daniela.
De ce atâta fereală? Ca să nu se vadă, cu ochiul liber, influența deputatului PSD în Direcția Apelor? Ca să nu se vadă prietenia cu actualul acuzat de luare de mită? Pentru că terenul a fost cumpărat cam pe când toată lumea se îngrămădea cu proprietățile pe lângă pârtia de schi?... Vom afla.

Click AICI pentru vizualizare

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea