Mircea Andrei n-are nicio treabă cu demisia șefului Poliției Câmpulung

Președintele PDL Argeș, senatorul Mircea Andrei, a comentat recenta demisie a șefului Poliției Câmpulung, Grigore Troscenco. El spune că acesta a renunțat la funcția sa în urma unui control venit de la Ministerul Administrației și Internelor, determinat, cel mai probabil, de un memoriu depus de tinerii agresaţi acum câteva săptămâni la Mihăeşti, și nu la dorința sa. Cu toate acestea, liderul pedelist recunoaște că a avut nemulțumiri față de polițistul argeșean: „Nemulţumiri vizavi de activitatea domnului Troscenco am avut şi anul trecut, după Vultureşti. De asemenea ne-am manifestat cel puţin neliniştea faţă de modul în care a înţeles să supravegheze alegerile de la Vultureşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul de la Mihăeşti, când era la două străzi, ca să nu spun ascuns, pitit, de locul în care s-au produs busculadele. Acolo domnia sa, în calitate de comandant al Poliţiei Câmpulung, avea datoria să fie prezent şi să intervină”. Cu toate acestea, demisia acestuia survenită în urma controlului venit de la Bucureşti nu are legătură cu nemulţumirile lui Mircea Andrei: „Nu este posibil ca într-o structură ca a Ministerului de Interne  să-şi dea demisia la nemulţumirile mele. Probabil şi-a dat demisia la nemulţumirile membrilor controlului...”, a mai spus senatorul.

Proiectul Moliviş, o reuşită pentru Argeş

Senatorul Mircea Andrei a dat amănunte şi despre Proiectul Moliviș, primul proiect de pârtii de schi în Argeş, despre care spune că a depăşit faza de evaluare la ADR Sud Muntenia de la Călăraşi şi a ajuns, de câteva zile chiar, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, având toate aprobările luate deja. Este vorba despre două pârtii de schi şi un hotel, amplasate în zona comunei Arefu, care presupun o investiţie de 17 milioane de euro. Mai mult de jumătate sunt bani europeni, aprobaţi deja de anul trecut, iar restul, adică 30 de milioane de lei, au fost alocaţi de către minister. Mircea Andrei a explicat că în cadrul acestui proiect mai sunt de efectuat două operaţiuni, adică vizita în teren a reprezentanţilor MDRT, care va avea loc până la finalul anului, şi semnarea contractului de finanţare. Aceasta, crede senatorul PDL, ar trebui făcută însă anul viitor, pentru a se putea deduce şi TVA-ul aferent cheltuielilor legate de proiect. Preşedintele pedeliştilor argeşeni şi-a exprimat însă optimismul cu privire la cele două părtii de schi de la Moliviş, una de 1,4 kilometri şi cealaltă de aproximativ 700 de metri, care vor reprezenta prima asemenea investiţie din ultimii 21 de ani din Argeş şi care ar trebui să fie gata până la finalul anului viitor, când judeţul va avea în sfârşit o primă pârtie de schi în toată regula. Vor urma şi altele, promite preşedintele PDL Argeş, care şi-ar dori cât mai multe localităţi care să aibă de câştigat de pe urma turiştilor amatori de sporturi de iarnă.

80 de milioane de euro pentru lucrări de drumuri, apă şi canalizare

Mircea Andrei a anunţat şi începerea, în primăvară, a nu mai puţin de 47 de proiecte derulate de către guvern prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii în judeţul Argeş, în valoare totală de 80 de milioane de euro. Este vorba despre lucrări de drumuri, dar şi de apă şi canalizare, majoritatea în comune cu primari din PSD, ceea ce nu pare să-l deranjeze pe preşedintele PDL Argeş, care spune că important este ca aceste proiecte să crească nivelul de trai al cetăţenilor, iar culoarea politică a primarilor nu contează. El a apreciat, în context, decizia Fondului Monetar Internaţional de a accepta ca programele PNDI să fie incluse în deficit, ceea ce le garantează finanţarea şi în anul de criză 2012. Şi în cazul drumului spre Câmpulung este garantată finanţarea, din partea Ministerului Transporturilor, a declarat Mircea Andrei, care a spus că lucrările la DN 73 au ajuns la stadiul de desemnare a firmei care se ocupă de exproprieri. El n-a putut însă să dea o dată certă a începerii lucrărilor, promiţând însă că ele vor demara în 2012, neştiindu-se însă dacă vor putea fi terminate tot la anul.
Adrian Vasiliu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea